Eindelijk een nieuw meesterwerk van Woody Allen, waarin nostalgie en de schoonheid van Parijs centraal staan.
play

7,5 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Spanje
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk

Midnight in Paris is de nieuwste film van Woody Allen en schijnbaar stelt deze niet teleur. De film scoort op RottenTomatoes namelijk een percentage van 92%, gebaseerd op 149 recensies waarvan er dus maar 12 negatief waren. Daarnaast is het, al moet de film nog wereldwijd uitgebracht worden, al Allen’s best verdienende film. Met een budget van 30 miljoen dollar sleepte de film namelijk al 82,4 miljoen binnen met de verkoop van bioscoopkaartjes. Midnight volgt aspirant-schrijver Gil, die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan Parijs. In tegenstelling tot de welgestelde Inez valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charmes van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?

Regie
Woody Allen
Cast
Rachel McAdams, Owen Wilson, Tom Hiddleston, Michael Sheen, Corey Stoll, Audrey Fleurot, Alison Pill, Nina Arianda, Kurt Fuller, Guillaume Gouix, Yves Heck, Mimi Kennedy, Thierry Hancisse, Carla Bruni, Maurice Sonnenberg, Marie-Sohna Conde.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 70.278.363
Release
11.05.2011
Release NL
15.09.2011
Release DVD
17.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Owen Wilson (Gil), Rachel McAdams (Inez), Marion Cotillard (Adriana), Léa Seydoux (Gabrielle), Michael Sheen (Paul), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2011

Het afgelopen halve decennium kreeg de nieuwste film van Woody Allen - die sinds 1982 elk jaar minstens één film aflevert - het predicaat ‘zijn beste in jaren’ opgeplakt. Telkens gebeurde dit als hij voor die film naar een nieuwe grote Europese stad verhuisde. In 2005 werd Match Point (gesitueerd in Londen) ontvangen als Allens comeback na een aantal jaren van minder warme recepties en in 2008 viel Vicky Christina Barcelona nog meer lof ten deel. Nu, weer drie jaar verder, komt Woody Allen met Midnight In Paris. En het is echt zijn beste film sinds het briljante Husbands and Wives uit 1992.

De film heeft een charme, humor en sfeer die de afgelopen twintig jaar niet in zo’n heerlijke combinatie in een film van Allen te zien waren. Zijn romantische, magisch-realistische versie van Parijs is oogstrelend en met liefde in beeld gebracht door Darius Khondji en Johanne Debas. Onder meer in de vorm van voor de regisseur kenmerkende lange shots waarin de camera hele gesprekken of delen daarvan vastlegt. Net als in zijn vorige vier films speelt Woody Allen zelf geen rol in de film, maar heeft hij de hoofdrol geschreven als een soort jongere versie van hemzelf.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Midnight in Paris Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Midnight in Paris

acties