Komt actie-sequel 'Alita: Battle Angel 2' er nu wel of niet?

Producenten Jon Landau en James Cameron zijn nog steeds erg enthousiast over een sequel.

Eerder dit jaar hintte producent James Cameron al naar minstens een sequel op de futuristische actiefilm Alita: Battle Angel uit 2019.

Cameron liet toen al weten dat als een vervolg er komt, dat deze opnieuw in Austin, Texas zal worden gefilmd onder leiding van regisseur Robert Rodriguez.

Genoeg succes?
In de eerste film volgden we een cyborg met geheugenverlies die ontdekt dat ze vroeger als gevechtsrobot werd ingezet.

De verfilming van Yukito Kishiro's oorspronkelijke mangareeks werd goed ontvangen door critici en was wereldwijd goed voor een opbrengst van 400 miljoen dollar.

Enthousiaste Landau
Door het enorme budget van 200 miljoen dollar bracht de film echter niet voldoende op in de bioscopen om direct een vervolg te kunnen waarborgen, Maar nu lijkt daar anders over te worden gedacht.Tijdens een gesprek met Screen Rant werd producent Jon Landau gevraagd of hij, Cameron en Rodriguez nog steeds een Battle Angel 2 willen maken. Landau is er nog steeds even enthousiast over:

Veel factoren
"Ja, die vraag had ik voor mezelf al beantwoord voordat we dit gesprek in gingen. Ik ben ontzettend trots op die film, die we tegelijkertijd met Avatar 2 maakten. Ik was tijdens die opnames op de set met Robert, en Jim was er ook nauw bij betrokken.Laatst was die film op HBO, en Jim belde me dat hij 'm opnieuw had gekeken. Hij zei: "Jon, ik besloot om Alita te kijken; het is een goede film." En dat is 'ie zeker! Dus ik wil maar wat graag meer laten zien van die wereld."

Drukke Cameron
Er is nog geen officieel groen licht gegeven voor Alita: Battle Angel 2, maar dat zal mede komen doordat Cameron momenteel hard werkt aan de twee jaar durende postproductie van de derde Avatar-film.

NieuwsFilm

meest populair