Ethan Hawke zet zijn masker weer op voor vervolg op angstaanjagende horrorfilm

Ethan Hawke zet zijn masker weer op voor vervolg op angstaanjagende horrorfilm

Ondanks het feit dat hij het loodje legt in het origineel keert hij toch weer terug.

Ethan Hawke heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Training Day, Before Sunrise en de recente The Black Phone. Laatstgenoemde werd sterk onthaald en nu weten we ook dat de acteur terugkeert voor het vervolg.

In het origineel kruipt Hawke in de huid van een sadistische moordenaar genaamd 'The Grabber', die een 13-jarige jongen ontvoerd en opsluit in een geluidsdichte kelder. Het slimme maar verlegen jongetje, genaamd Finney Shaw, weet dus dat het niet veel zin heeft om voor hulp te schreeuwen.

Hulp
Shaw ontdekt echter dat er in de kelder een telefoon is, waarmee hij de stemmen van de eerdere slachtoffers van 'The Grabber' kan horen. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wat hen is overkomen Finney bespaard blijft.

The Black Phone werd sterk onthaald. Op IMDb scoort deze misschien dan wel maar een 6,9, het Rotten Tomatoes-cijfer is met zijn 81% heel wat overtuigender. Ook aan de box-office was het een groot succes. De film kostte ongeveer 18 miljoen dollar om te maken maar bracht maar liefst meer dan 160 miljoen dollar op.

Vervolg
Niet zo heel gek dus, dat studio Blumhouse Productions een tweede deel gaat maken. Hiervoor keren zowat alle acteurs van het origineel terug, waaronder dus ook Hawke. Dit is wel apart, aangezien hij aan het einde van het eerste deel sneuvelt.



Het zou dus kunnen gaan om een prequel, maar in het origineel zitten ook veel bovennatuurlijke elementen. Misschien dat 'The Grabber' dus toch op een of andere manier terug kan keren. Eind juni 2025 komen we erachter, wanneer de film in de bioscopen te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair