Laatste fantastische trailer van Ghibli's nieuwe pareltje 'The Boy and the Heron'

Laatste fantastische trailer van Ghibli's nieuwe pareltje 'The Boy and the Heron'

Hayao Miyazaki neemt ons voor een laatste keer mee naar zijn droomwereld.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over The Boy and the Heron, de nieuwe animatiefilm van Hayao Miyazaki. Dit zou wel eens de beste film van december kunnen worden. Nog niet overtuigd? Misschien brengt de onderstaande trailer daar wel verandering in.

De film volgt de 12-jarige Mahito Maki, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog naar het platteland verhuisd met zijn vader en tante. Daar voelt hij zich allesbehalve thuis. Mahito ontdekt al snel een verlaten toren in de nabijgelegen bossen, waar hij een pratende grijze reiger ontmoet waarmee hij naar een wereld vol magie reist.

Ontvangst
De nieuwste film van de levende legende Miyazaki, o.a. bekend van Spirited Away en Princess Mononoke, wordt uitstekend onthaald. Op IMDb scoort de film een hele nette 7,6, maar vooral het Rotten Tomatoes-cijfer mag er zijn met zijn 97%. Het is daarmee een van zijn best onthaalde films.

Een slechte film heeft hij echter nooit gemaakt. Zijn 'slechts' scorende film op Rotten Tomatoes is Pom Poko, al heeft deze alsnog een hele mooie 86% rating. Niet zo heel gek dus, dat miljoenen filmfans uitkijken naar The Boy and the Heron.

Eerbetoon
In 2013 leek Miyazaki met pensioen te gaan, maar gelukkig keerde hij terug voor nog één enkele film. De laatste The Boy and the Heron-trailer is dan ook een eerbetoon aan zijn prachtige levensoeuvre.



NieuwsFilm

meest populair