Als je dit weet, dan kijk je 'Die Hard' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Die Hard' nooit meer

De actie- en kerstklassieker bevat een heel opvallend plotgat dat je nooit meer vergeet.

Die Hard is zonder twijfel één van de meest geliefde en herkenbare actiefilms van de jaren 80 en lanceerde Bruce Willis' carrière als een definitieve filmster. De klassieker bevat alleen wel een heel opvallend plotgat.

Onlangs lichtten we al ongeloofwaardige plotgaten en inconsistenties in films als Ocean's Eleven en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit. We gaan nu wat verder terug in de tijd om een plotgat in Die Hard uit te lichten.

Verhaal
Politieagent John McClane (Willis) uit New York City bezoekt op kerstavond zijn vervreemde vrouw (Bonnie Bedelia). Hij gaat met haar mee naar een vakantiefeestje in het hoofdkantoor van het Japanse bedrijf waarvoor ze werkt.

Maar de festiviteiten worden onderbroken door een groep terroristen die de exclusieve hoogbouw overnemen, en iedereen die daarin zit. Al snel realiseert McClane zich dat hij de enige is die in staat is om de gijzelaars te redden.

Plotgat
Hans Grubers (Alan Rickman) techneut Theo (Clarence Gilyard) rijdt aan het einde van de film een ambulance uit hun operatietruck, maar een blik in de vrachtwagen aan het begin van de film liet zien dat er geen ambulance in zat, noch enige ruimte om er een te passen. Waar kwam het dan in godsnaam vandaan?


Vaak gaan de makers van een film niet erg in op plotgaten of fouten die in hun films voorkomen, maar dat deed regisseur John McTiernan in dit geval wel.

Verklaring
McTiernan gaf de fout toe in een commentaar voor de DVD van de film, en het was blijkbaar een gevolg van het feit dat het einde van de film nog helemaal niet vaststond voordat de opnames begonnen, wat leidde tot deze continuïteitsfout die helemaal nergens op slaat.


Als je de fout eenmaal ziet, vergeet je deze waarschijnlijk nooit meer. Het zal hoogstwaarschijnlijk ook weer niet je mening over de film veranderen. Die Hard bekijk je nu op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair