Grote schok: 'Scream'-serie raakt hoofdrolspelers kwijt, toekomst onzeker

Grote schok: 'Scream'-serie raakt hoofdrolspelers kwijt, toekomst onzeker

De 'Scream'-franchise is al zijn hoodrolspelers kwijt, hoe moet het nu verder?

De toekomst van de Scream-franchise lijkt onzekerder dan ooit nu alle grote sterren zijn weggelopen. Wat is er aan de hand en kan Spyglass nog wel een Scream 7 maken?

Eerder dit jaar werd Scream 6, met een opbrengst van $169 miljoen, nog de succesvolste film ooit in de langlopende horror-reeks. Fans waren dolenthousiast over het laatste deel en de toekomst zag er dan ook rooskleurig uit. Tot een aantal nieuwsberichten een week geleden een bom onder de franchise legde.

Ontslagen
Op 21 november kwam het nieuws naar buiten dat Scream 5- en 6-hoofdrolspeelster Melissa Barrera was ontslagen door de studio. De reden was een aantal uitingen van Barrero op social media over de oorlog in Israël en Gaza. De actrice plaatste een aantal posts waarin ze het opnam voor de slachtoffers in Gaza en kritiek uitte op de acties van Israël. Studio Spyglass noemde haar uitingen anti-semitisch en liet weten niet meer met de actrice te willen samenwerken.

Een dag later werd bekend dat ook Barreras tegenspeelster, Jenna Ortega, niet terug zou keren voor het zevende deel van Scream. Volgens Spyglass had Ortega door de opnames van het tweede seizoen van Wednesday geen tijd in haar kalender om Scream 7 te maken.

Rapport
Maar nu blijkt uit een rapport dat Ortega al weken eerder weggelopen was van de franchise. De actrice, die met het succes van Scream en Wednesday een grote naam in Hollywood is geworden, wilde meer geld hebben voor het zevende deel. Spyglass studios was niet van plan de actrice meer te betalen en liet haar gaan.



Neve Campbell
Een aantal jaren geleden besloot hoofdrolspeelster van de eerste 4 Scream-films, Neve Campbell, ook al niet terug te keren. Ook toen was de reden onenigheid over salaris. Campbell vond dat ze geen eerlijke compensatie kreeg voor haar werk in de franchise.

Scream 7 had het laatste deel moeten worden van een trilogie films met Barrera en Ortega als hoofdrolspelers. Nu zal dit plan herzien moeten worden en gaat de studio waarschijnlijk voor een volledige reboot.

NieuwsFilm

meest populair