Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'The Lighthouse' van Robert Eggers is een satirische dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels terug te kijken zijn. Vaak moet je goed zoeken om zo'n parel te vinden. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de thriller The Lighthouse van regisseur Robert Eggers, die je kunt kennen van The Northman en The Witch.

The Lighthouse
De mysterieuze thriller uit 2019 heeft een hoofdrol voor Robert Pattinson. Bijrollen gingen naar onder meer Willem Dafoe, Pierre Richard, Jeffrey Cruts. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (90%): "Een aangrijpend verhaal, briljant gefilmd en geleid door een paar krachtige optredens, The Lighthouse maakt Robert Eggers verder tot een filmmaker met uitzonderlijk talent."

Reacties
"Wat een film is dit zeg. Dit is pure horror voor mij. Waarom? Omdat ik mezelf ook zo zou kunnen zien doordraaien. Audiovisueel hoogstaand werk. Acteerwerk subliem. Dit is een pareltje die niet voor iedereen weggelegd is," schreef Basxt op Moviemeter.Tridestar schreef op Moviemeter: "Wat een glansrol voor Willem Dafoe (en ook Robert Pattison, maar vond Willem Dafoe toch nog net iets beter). Prachtig verfilmd, geweldige dialogen en sfeer. Ik hou ook wel van symboliek in filmen, maar vond het eindshot net iets te veel. Maar voor de rest, geweldig!"

Op Netflix
The Lighthouse bracht $18,3 miljoen op aan de BoxOffice. De film wordt als een echte parel gezien en je de film dan ook nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: 'The Lighthouse' speelt zich af aan het einde van de 19de eeuw. Willem Dafoe is een eenzame vuurtorenwaker op een verder onbewoond eiland, maar dan krijgt hij gezelschap van een nieuwe collega, gespeeld door Robert Pattinson. De omstandigheden op het eiland zijn allesbehalve gemakkelijk en een duister mysterie zorgt ervoor dat de mannen elkaar telkens meer beginnen te verafschuwen en vrezen voor hun levens...

NieuwsFilm

meest populair