Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in memorable 40-jaar oude film

De film is al meer dan 40 jaar oud, maar een scène zal niet snel vergeten worden.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs over een scène van Shannon Elizabeth in American Pie, die behoorlijk vaak gepauzeerd werd. Dat artikel is hier terug te lezen. In Fast Times at Ridgemont High zit ook zo'n moment.

Net zoals in American Pie gaat de film over een groep studenten die worstelt met de sociale druk van het verliezen van hun maagdelijkheid, het maken van een beroepskeuze en het omgaan met sadistische leraren.

Pikant moment
Ook zit er in Fast Times at Ridgemont High een behoorlijk 'spannende scène'. Ondanks het feit dat er in de film de nodige bekende gezichten zitten, zoals o.a. Sean Penn, Jenifer Jason Leigh, Nicolas Cage en Forest Whitaker, heeft actrice Phoebe Cates de meest memorable scène op haar naam staan.

Cabes kruipt in de huid van de beeldschone Linda Barret, waar de nodige jongens als een blok voor vallen. Dit valt wel te begrijpen, al helemaal wanneer zij op een gegeven moment in beeld wordt gebracht wanneer ze aan het zwemmen is.

Impact
Barret bevindt zich in een zwembad maar komt hier in slow-motion uit. Daar blijft het niet bij. De actrice loopt sensueel richting de camera toe wanneer ze het topje van haar bikini afdoet. Een deel van deze scène is al te zien in de onderstaande trailer van de film.Dit moment werd enorm vaak gepauzeerd of opnieuw bekeken. Het bekende Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone noemde het zelfs "de meest memorable 'bikini drop'-scène in de filmgeschiedenis".

Carrière
Heel erg vreemd is het niet dat Barret voor deze scène werd gevraagd. Op jonge leeftijd brak zij al door als model en werd ze gezien als een van de succesvolste jonge topmodellen van Amerika. Menig merk wilde dan ook met haar samenwerken. Dit leidde zelfs tot aanbiedingen vanuit de filmindustrie.Een van haar eerste rollen was dus in de zeer succesvolle tienerkomedie. Haar naaktscène hierin wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als 'een van de meest sexy momenten uit een film'. Deze scène zorgde er wel voor dat ze vervolgens alleen nog maar voor soortgelijke rollen werd gevraagd.

Bekend
Cates had echter maar weinig moeite om de naaktscènes op nemen in Fast Times, omdat het komische context het in haar ogen makkelijk maakte. Bovendien kon ze goed overweg met de meeste mensen op de set.Cates wordt vooral herinnerd om de naaktscènes die ze maakte. Ondanks het feit dat ze al een tijdje niet meer acteert, wordt ze hier regelmatig nog steeds naar gevraagd wanneer ze weer eens een interview geeft.

NieuwsFilm

meest populair