Deze pikante scène is het meest gepauzeerde moment in 'American Pie'

Een paar seconden in de film veranderde het hele leven van actrice Shannon Elizabeth.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs over een scène van Margot Robbie in The Wolf of Wall Street, die behoorlijk vaak gepauzeerd werd. Dat artikel is hier terug te lezen. In de originele American Pie zit ook zo'n moment.

De titel American Pie komt de meeste filmfanaten waarschijnlijk wel bekend voor. De eerste film in deze reeks verscheen alweer in 1999 en volgt de pubers Jim, Nadia, Michelle en Chris. Zij komen tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om hun maagdelijkheid te verliezen.

Weddenschap
Ze zijn ervan overtuigd dat dit nodig is voordat ze naar de universiteit gaan. Om de motivatie te verhogen, sluiten ze een weddenschap met elkaar af. Niet zo heel vreemd dus dat er de nodige pikante scènes in de film zitten, al valt eentje wel behoorlijk op.

Het gaat hier om een moment dat waarschijnlijk nog gegraveerd staat op het netvlies van de nodige kijkers. In een scène begint Nadia (actrice Shannon Elizabeth) te strippen, terwijl enkele jongens toekijken via de webcam zonder dat zij hier vanaf weet.

Pauze
In de film genieten de nodige jongens van wat zij te zien krijgen, maar ook menig kijker bekeek deze scène opnieuw of met de vinger op de pauzeknop. Ondanks het feit dat deze scène maar enkele seconden duurt, heeft dit een grote invloed gehad op de carrière van Elizabeth.Na haar optreden in American Pie werd de actrice meteen gevraagd voor Playboy. Ze dook ook in het iconische blad op, maar daar heeft ze wel spijt van. Elizabeth wilde niet meer uit de kleren gaan, aangezien ze vreesde dat ze dan alleen nog maar zulke rollen aangeboden zou krijgen.

Reactie
Spijt van deze scène heeft de actrice echter niet. Zo zei ze al eerder: "Als ik de rol van Nadia niet had geaccepteerd en niet in 'American Pie' te zien zou zijn geweest dan zou ik de carrière die ik vandaag de dag heb, niet hebben gehad."."Eerlijk gezegd stond ik er niet eens lang bij stil dat ik uit de kleren moest gaan. Ik was een acteur die niet aan de bak kwam, dus ik deed enorm veel audities, zelfs voor de kleinste rolletjes. Toen ik dus werd gecast voor 'American Pie' was ik door het dolle".

NieuwsFilm

meest populair