De slechtste Willy Wonka zie je in 'Epic Movie', en de beste in...

De slechtste Willy Wonka zie je in 'Epic Movie', en de beste in...

Binnenkort krijgen we een nieuwe interpretatie van Willy Wonka te zien in 'Wonka'.

Binnenkort neemt toptalent Timothée Chalamet de iconische rol van Willy Wonka op zich in de oorsprongsfilm Wonka van Paddington-regisseur Paul King. Daarom kijken we nu terug op de voorgaande interpretaties van het personage en welke het best en slechtst werden ontvangen.

Er zijn maar een klein aantal acteurs die de rol van Wonka op zich hebben genomen, maar één ervan is overduidelijk de slechtste.

Epic Movie
De satirische komedie Epic Movie steekt de draak met films als The Da Vinci Code, The Pirates of the Caribbean en Charlie and the Chocolate Factory. Crispin Glover speelt een versie van Wonka die de iteratie van Johnny Depp dus een beetje belachelijk maakt.

Dit is veruit de slechtst beoordeelde film waar Willy Wonka in voorkomt. Op Rotten Tomatoes heeft Epic Movie namelijk een dramatische score van 2% gebaseerd op 66 recensies.

Klassieker
Als het aankomt op de beste film met Willy Wonka, dan blijft de klassieker Willy Wonka and the Chocolate Factory ongeslagen. Dit was de eerste verfilming van Roald Dahls iconische boek en is tot de dag van vandaag nog relevant.


In deze film werd het personage tot leven gebracht door Gene Wilder, die volgens de critici nooit meer is overtroffen. Willy Wonka and the Chocolate Factory staat nog altijd op een sterke 91% op Rotten Tomatoes, wat aangeeft hoe positief men terugkijkt op de klassieker.

Wonka
Na Gene Wilder en Johnny Depp is het nu de beurt aan Timothée Chalamet (Dune, Beautiful Boy) om het geliefde Roald Dahl-personage te vertolken in een grote bioscoopfilm. Wonka vertelt het wonderlijke verhaal van hoe 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolademaker de geliefde Willy Wonka werd die we vandaag de dag kennen.


De film is vanaf 14 december zowel in het Nederlands als Engels te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair