Complete dystopische filmreeks op Netflix houdt kijkers in zijn greep

The Hunger Games is enorm populair nu de prequel The Ballad of Songbirds & Snakes de bioscopen verovert.

Sinds The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes in de bioscopen draait weten heel wat mensen de eerdere films te vinden op Netflix. De vier films die verschenen tussen 2012 en 2015 staan nu allemaal in de Netflix Top 10.

Het eerste deel werd nog geregisseerd door Gary Ross en de drie delen daarna waren voor rekening van Francis Lawrence. Netflix omschrijft de vier films als "dystopisch, uitbundig" en "bitterzoet". De hoofdrollen zijn voor Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Donald Sutherland.

Sterk ontvangen
De vier films zijn allemaal "fresh" op Rotten Tomatoes, al daalde de ontvangstcijfers van het derde en vierde deel wel. Toch hebben beide films nog altijd een score van 70 procent op de Tomatometer.

FilmTotaal-recensent Thierry Verhoeven gaf het vierde en laatste deel 3,5 ster en schreef: "Mockingjay - Part 2 zet net dat stapje extra door uitgebreid de nasleep van de strijd te laten zien en deinst daarbij niet terug voor een wat somberdere toon."

Nu op Netflix
Heb je The Ballad of Songbirds & Snakes in de bioscoop gezien, en ben je benieuwd naar de eerdere films, dan vind je deze nu hier op Netflix.


De synopsis van Mockingjay - Part 2: Katniss Everdeen en haar medestanders vechten verder in het Capitool, waar ze heel Panem willen bevrijden door hun pijlen te richten op de wrede dictator president Snow.

NieuwsFilm

meest populair