Rebel Wilsons 'Pitch Perfect 3'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Rebel Wilsons 'Pitch Perfect 3'-outfit: Het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Een foto met t-shirtjes met en zonder mouwtjes zorgde voor behoorlijk wat ophef.

Er komen de laatste tijd op FilmTotaal wel vaker artikelen langs over films met controversiële kledingkeuzes. Hier hoort zeker de outfit van Rebel Wilson in Pitch Perfect 3 bij, waar ook veel over te doen was.

In het derde deel in de reeks keren de drie hoofdrolspelers, Anna Kendrick, Brittany Snow en Rebel Wilson, terug. Drie jaar nadat 'de Bellas' het wereldkampioenschap hebben gewonnen, vallen ze uit elkaar en proberen ze iets anders uit.

Nieuwe samenwerking
Ze komen er al snel achter dat ze echter maar weinig kansen krijgen buiten iets dat met muziek te maken heeft. Wanneer ze dan ook de kans krijgen om nog eenmaal samen te werken voor een wereldwijde toer, besluiten ze hiervoor te gaan.

Ondanks het feit dat de film zeker wel een box-office succes genoemd mag worden, aangezien deze maar 17 miljoen dollar kostte om te maken maar maar liefst 116 miljoen dollar opbracht, was hier wel behoorlijk veel over te doen, zelfs al voordat deze uitkwam.

Kritiek
De reden hiervoor? Op het internet dook er een foto op van Wilson, Snow en Chrissie Fit. De twee laatstgenoemde actrices hebben mouwloze shirtjes aan, terwijl Wilson echter wel een t-shirt aanheeft met mouwen.



Een klein detail zou je zeggen, maar genoeg voor een heus debat. De nodige mensen waren namelijk van mening dat Wilson gediscrimineerd werd vanwege haar gewicht en dat het regisseur-duo Elizabeth Banks en Trish Sie schuldig waren aan 'fat shaming'.

Reactie
Zangeres-songwriter Ester Dean, die eveneens in de film te zien is, had dezelfde outfit aan als Wilson. Ook zij is tamelijk zwaargebouwd, waardoor er wederom kritiek kwam op de film en de outfits.



De kostuumontwerper, Salvador Perez, kwam met een simpele uitleg: "Elke actrice mocht voor haar eigen outfit kiezen. Het was dus ieder zijn eigen keuze. Rebel, Ester en Hana Mae wilde allen voor mouwtjes gaan".

NieuwsFilm

meest populair