Marvel-fans eisen ontslag Florence Pugh: Wat bedoel je met te strak en te veel contour?

Actrice Florence Pugh wilde niet in strakke pakken rondlopen in haar rol als Yelena Belova in het Marvel-universum.

Florence Pugh weet mensen weer flink te irriteren. Het is alleen waarschijnlijk dat de actrice uit Black Widow en Don't Worry Darling het dit keer niet met opzet doet.

De bekendheid van de 27-jarige ster schoot omhoog door haar rol als actieheld Yelena Belova in het Marvel-universum. In het nieuw verschenen boek Marvel Studios' Hawkeye: the Art of the Series van Jess Harrold vertelde Florence echter dat ze twijfelde aan haar superheldenpak.

Te strakke pakken
Florence had een persoonlijke wens bij het vormgeven van haar eigen personage. Ze zei: "Ik wilde heel graag dat Yelena niet in strakke pakken rondliep. Ik wilde haar contouren niet. Ik wilde kleren waarin ze kon vechten. Ik wilde dat het anders was dan daarvoor."

Spionnen en huurmoordenaars dragen in films en in comics nu eenmaal kleren die naadloos aansluiten. Marvel-fans werden dan ook erg boos op Florence dat zij haar personage niet accuraat wilde afbeelden. Een fan op Twitter schreef op onderstaande tweet:"Stop maar als superheldin."

Net een oester
Een ander zei dat er niets opviel, dus dat ze zeker niet te sensueel werd afgebeeld. Een derde tikte vinnig: "Niemand zal ooit lijken op het origineel. Deze actrice heeft trouwens het charisma van een oester."Het idee van Florence krijgt door publicatie van het boek een bittere nasmaak. Het strakke kostuum werd destijds door Scarlett Johansson geïntroduceerd, die haar zus Natasha Romanoff speelde. Ook Jeremy Renner, die Hawkeye speelde, droeg strakke kleding.

NieuwsFilm

meest populair