Minnie Driver werd 'te lelijk' genoemd voor de beste rol van haar carrière

Minnie Driver werd 'te lelijk' genoemd voor de beste rol van haar carrière

Harvey Weinstein wilde voor iemand anders gaan, maar dat liet het 'Good Will Hunting'-team niet gebeuren.

Het komt wel vaker voor dat acteurs voor een bepaalde reden een grote rol mislopen. Het is echter allesbehalve leuk wanneer je krijgt te horen dat je 'te lelijk' bent voor een film. Dit overkwam Minnie Driver.

Misschien komt de naam je wel bekend voor. Driver brak op 25-jarige leeftijd door in Hollywood dankzij haar glansrol in Circle of Friends in 1995. Vanaf dat moment had ze de rollen voor het oprapen. Twee jaar later wist ze een belangrijke rol te bemachtigen in Good Will Hunting.

Bijna niet
Hierin is de actrice te zien als Skylar, de vriendin van Will Hunting (Matt Damon). Toch had het niet veel gescheeld of Driver zou niet in de film te zien zijn geweest. De reden hiervoor? Ze zou 'te lelijk' zijn voor de rol.

Het was niemand minder dan Harvey Weinstein die haar niet knap en leuk genoeg vond uitzien voor de rol en dus liever iemand anders wilde casten. Regisseur Gus Van Sant was hier niet van gediend. Ook Damon en Ben Affleck wilde Driver niet vervangen, waardoor Weinstein Driver toch aanhield.

Reactie
Driver liet zich er al eerder over uit en zei toen het volgende: "Dat doet echt pijn om te horen. Je hebt net goed en wel je tienerangst overwonnen en je begint je eindelijk iets beter te voelen. Ik begon net te denken: "In het juiste licht, met de juiste schoenen en juiste jurk zie ik er misschien niet verkeerd uit". Dan komt dit..."De actrice vervolgt: "Helaas is het nog precies zo. Het overkomt mij ook nog vaak, dat ik krijg te horen dat ik te oud of te lang ben. Het is zonde dat daar zo opgelet wordt, want het helpt absoluut niet. Je wordt er alleen maar onzeker door en het zorgt voor enorm veel frustratie".

Succes
De film werd uiteindelijk een groot succes. Good Will Hunting scoort op zowat elke filmwebsite enorm hoge punten (zoals een 8,3 op IMDb en een 97% rating op Rotten Tomatoes), ook aan de box-office was het een hit. De film kostte 10 miljoen dollar om te maken, maar bracht maar liefst meer dan 225 miljoen dollar op.Het pareltje werd eveneens maar liefst voor 9 Oscars genomineerd, waaronder een nominatie voor Driver, die hoge ogen wist te gooien in de film. Uiteindelijk werden maar twee nominaties verzilverd, al ging er gelukkig wel een naar de grandiose Robin Williams.

Vaker
Het is niet de eerste keer dat Weinstein een actrice 'te lelijk' noemt voor een rol. De bullebak deed al eerder iets soortgelijks met Samantha Morton voor The Brothers Grimm. Hij zei toen dat je haar niet zou willen 'doen'. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair