Fantastische ultra-ongemakkelijke romcom 'Fallen Leaves' komt naar de bioscopen

Fantastische ultra-ongemakkelijke romcom 'Fallen Leaves' komt naar de bioscopen

In het hedendaagse Helsinki ontmoeten twee eenzame zielen op zoek naar liefde elkaar toevallig in een karaokebar.

De maestro van de Finse cinema Aki Kaurismäki is terug op het grote doek met het fantastische Fallen Leaves. Op het Filmfestival van Cannes won hij voor zijn nieuwe productie de 'Jury Prize'.

Kaurismäki maakt al ruim veertig jaar films, maar voordat hij dat deed heeft hij diverse andere jobs gehad, waaronder metselaar, postbode en afwashulp. Mede hierdoor spelen mensen uit de werkende klasse vaak de hoofdrol in zijn films.

Synopsis
Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven.

Het samen bereiken van dit doel blijkt knap lastig door zijn alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars namen of adressen. De algemene neiging van het leven om obstakels op te werpen voor degenen die streven naar geluk, helpt de situatie ook bepaald niet mee.

Kleurrijk zwartgallig
In de trailer zien we dat de film een prachtige mix van romantiek, humor, ongemak en melancholie gaat worden; een dikke vette aanrader voor een lach en een traan!


Fallen Leaves is vanaf 7 december te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair