Disney zwaar teleurgesteld: opbrengstcijfers 'The Marvels' niet meer prijsgegeven

'Het Huis van de Muis' lijkt de hoop ook verloren te hebben en wil het niet meer over de film hebben.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over de teleurstellende cijfers van Disney/Marvel, waar de grote baas Bob Iger zich toen nog over uitliet. Nu blijkt dat The Marvels ook behoorlijk teleurstelt.

Enkele jaren geleden was elk Marvel-project een hit. Elke film werd tamelijk goed tot sterk onthaald, maar het waren eigenlijk altijd wel box-office krakers. Dat is al een tijdje niet meer het geval. Daardoor gaat 'Het Huis van de Muis' nu anders te werk.

Teleurstellend
The Marvels wordt op dit moment niet al te best ontvangen. Op IMDb staat de film op een magere 6 en op Rotten Tomatoes ook maar op een 62% rating. FilmTotaal-recensent Arjan Welles gaf de blockbuster een 2/5 sterren. De recensie is hier terug te lezen.

Daar blijft het niet bij. Ook aan de box-office valt de nieuwe MCU-film tegen. Tijdens het vierde weekend bracht deze namelijk maar 2,5 miljoen dollar op in Amerika, waardoor hij niet eens meer in de top 10 staat.

Cijfers
Wereldwijd heeft The Marvels na een maand tijd nog geen 200 miljoen dollar opgebracht aan de wereldwijde box-office. Dit betekent dat het veruit de slechts scorende Marvel-blockbuster is, dat terwijl november en december normaal gesproken goede bioscoopmaanden zijn.Disney is duidelijk ook niet blij. Aangezien de opbrengstcijfers zo rampzalig slecht zijn, zullen zij deze niet meer prijsgeven. Zo zegt een woordvoerder: "Nu dat 'The Marvels'-cijfers omlaag gaan, hebben we besloten deze niet meer te delen". Dat dit na enkel vier weken tijd gebeurt is nog nooit eerder voorgekomen.

NieuwsFilm

meest populair