Het is maar goed dat dit idee voor 'Face/Off 2' werd genegeerd door de filmstudio

De kans lijkt tamelijk klein dat het vervolg een succes zou zijn geweest...

Nicolas Cage en John Travolta hebben behoorlijk wat films gemaakt, maar een van hun bekendste werken is ongetwijfeld de klassieker Face/Off. Lange tijd leek het erop dat er een vervolg op zou komen, maar dat zou er wel heel anders uit hebben gezien.

In de film van John Woo uit 1997 gaat het over de FBI-agent Sean Archer (Travolta), die koste wat kost de psychotische terrorist Castor Troy (Cage) wil oppakken. Laatstgenoemde is namelijk verantwoordelijk voor de moord op zijn zoontje.

De 'face swap'
Troy wordt opgepakt maar raakt in coma. Dit zorgt echter voor een groot probleem: hij heeft ergens in Los Angeles een bom verstopt. Archer krijgt de opdracht te achterhalen waar de bom zich bevindt en is bereid om tot het uiterste te gaan.

Hij besluit een medische ingreep te ondergaan, waarbij zijn gezicht en dat van Troy met elkaar worden verwisseld. Terwijl Archer het leven van Troy overneemt, ontwaakt Troy ondertussen uit zijn coma en ontsnapt uit het ziekenhuis. Als hij vervolgens de identiteit van Archer overneemt, ontstaat tussen hen een waar kat-en-muis-spel om hun eigen levens weer terug te krijgen.

Vervolg
Tijdens een recent interview onthult Woo dat hij wel graag een Face/Off 2 wilde maken, maar dan wel met nieuwe hoofdrolspelers. De regisseur wilde voor twee vrouwen gaan, die, net zoals Archer en Troy, van gezichten veranderen.Zo zegt Woo: "Het is er nooit van gekomen. Ik had graag een sequel gemaakt met twee vrouwen, die ook voor een of andere reden van gezicht veranderen. Ik heb het er nog over gehad met de studio, maar zij hadden er duidelijk niet erg veel interesse in..."

Nieuwe verhaal
Waarschijnlijk keek niet elke fan van de originele film hiernaar uit. Er komt wel een Face/Off 2 aan, maar hier is Woo wel niet bij betrokken. Regisseur Adam Wingard neemt het stokje van hem over en zal de nieuwe film regisseren. Het lijkt erop dat hij eerder voor een direct vervolg zal kiezen dan voor een geheel nieuw verhaal.

NieuwsFilm

meest populair