Beste niet Engelstalige films: dit pareltje verdient veel meer aandacht

Een van de beste films van de laatste vijf jaar mag 'Burning' wel genoemd worden.

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over niet Engelstalige films die meer aandacht verdienen. Deze keer wordt Burning in het zonnetje gezet.

De meeste filmfanaten zijn het wel met het elkaar eens: Hollywood brengt tegenwoordig minder originele films uit dan vroeger. De nodige studio's focussen zich vaak genoeg enkel en alleen op reboots of sequels, waardoor de nodige cinefielen zeggen dat er nog maar weinig origineels uitkomt.

Ergens anders
Gelukkig verschijnen er toch nog regelmatig pareltjes, al moet je daarvoor soms naar de buitenlandse cinema kijken. Burning hoort zeker in deze categorie. In 2018 bracht regisseur Chang-Dong Lee deze film, waarvan de originele titel Beoning is, uit.

De film gaat over Jong-su, een parttime werknemer, die tijdens een van zijn bezorgrondjes Hae-mi tegenkomt. Ze woonden ooit in dezelfde wijk. Zij vraagt hem om op haar kat te letten in de tijd dat ze naar Afrika gaat. Als ze terugkeert, blijkt ze een geheime hobby te hebben, waardoor het leven van Jong-su op zijn kop komt te staan.

Ontvangst
Burning werd ijzersterk ontvangen. Op IMDb scoort de film bijvoorbeeld een hele nette 7,5, terwijl deze op Rotten Tomatoes zelfs maar liefst een 95% rating scoort. Ook FilmTotaal-recensent Tom van der Krieke vond de film geweldig en gaf deze een 4,5/5 sterren.Zo zegt hij: "'Burning' is een fenomenaal en poëtisch mysterie over eenzaamheid in het moderne Zuid-Korea". De volledige recensie is hier terug te lezen. Kortom, de film scoort overal onwijs goede cijfers.

Team
Het acteerwerk van de jonge Yoo Ah-in, de hoofdrol op zich neemt, werd voornamelijk geprezen, maar ook de rest van de cast mag er zijn. Andere belangrijke rollen worden ingevuld door Jean Jong-seo en de geliefde Steven Yeun, die ook al enkele jaren een bekend gezicht in Hollywood is.

Interesse in Burning? Deze is te zien op Pathé Thuis!

NieuwsFilm

meest populair