Alles wat we tot nu toe weten over 'Alien: Romulus', dé comeback die de franchise nodig heeft

Dit veelbelovende vervolg van de klassieker 'Alien' komt uit in 2024.

In 1979 kwam de klassieker Alien uit. Deze film, geregisseerd door Ridley Scott, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een klassieker. In de jaren daarna zijn er meerdere vervolgen uitgebracht, en nu komt er meer.

In de originele film uit 1979 komt de bemanning van een commercieel ruimteschip een dodelijk wezen tegen nadat ze onbekende signalen hebben ontvangen. In deze film schittert Sigourney Weaver tegenover een wezen/alien.

Franchise
In 1986 kwam het tweede deel uit, Aliens, geregisseerd door James Cameron. Deel drie verscheen in 1992, geregisseerd door de legendarische David Fincher, maar deze film werd minder goed ontvangen dan de eerste twee delen.

Na het derde deel kwamen er nog drie films uit, maar deze delen werden stuk voor stuk minder goed ontvangen. Ondanks deze mindere delen komt er nu toch een zevende deel aan.

2024
Alien: Romelus staat op de planning om op 16 augustus 2024 in de bioscopen te verschijnen. Dit is echter de Amerikaanse releasedatum, over de Nederlandse is nog niets bekend.


De film zal zich afspelen tussen het origineel uit 1979 en het tweede deel uit 1986. Het is dus even afwachten hoe ze dit mooi in elkaar over gaan laten lopen, zodat er geen problemen met de verhaallijnen zullen ontstaan.

Ridley Scott
De regisseur van de originele film, Ridley Scott, zal ook bij deze film weer betrokken zijn. Hij zal de film niet gaan regisseren, maar zal wel meehelpen in de productie. De regie, die hij van de eerste, vijfde en zesde film wel in zijn handen had, zal dit keer liggen in de handen van Fede Alvarez.


Er zijn rollen voor Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux, Aileen Wu en David Jonsson en Romelus volgt "een groep jongeren uit een verre wereld, die worden geconfronteerd met de meest angstaanjagende levensvorm in het universum."

Eerdere films kijken?
Alle films uit de Alien-franchise zijn te streamen op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair