Actiefilm 'Dune: Part Two' is "veel gespierder"

Na het eerste, meer inleidende deel uit 2021 komt er nu een echt actiefilm.

De films van Denis Villeneuve lijken een steeds grotere schaal te krijgen. Na Sicario verscheen Arrival, daarna kwam Blade Runner 2049 en in 2021 was er van de Canadese regisseur Dune. Het vervolg op zijn laatste film zal ook een stap verder gaan.

Waar de boekverfilming Dune een hoop inleidde, zal Dune: Part Two dat amper hoeven te doen. Het is dan ook geen wonder dat het vervolg veel meer actie zal bevatten, gedurende de strijd tussen de Atreides, Fremen en Harkonnen.

Gespierder
In een gesprek met Total Film sprak de bejubelde Villeneuve over zijn blockbuster die oorspronkelijk gepland stond voor vorige november, maar nu in februari in de bioscoop verschijnt. Hij noemt zijn film veel "gespierder".

"De eerste film was meer meditatief en contemplatief. We volgden een jonge man die een nieuwe planeet ontdekte, een nieuwe cultuur," zei Villeneuve tegenover Total Film. "De tweede film... het is meer een actiefilm dan het eerste deel. Het is gespierder."

Fremen
In het eerste deel zien we hoe Paul Atreides (Timothee Chalamet) de Fremen-vrouw Chani (Zendaya) ontmoet. Hij moet kiezen tussen de liefde of zijn leven en een toekomst die alleen hij kan zien.


In Dune: Part Two, in Nederland te zien vanaf 29 februari, zien we de terugkerende Rebecca Ferguson als Lady Jessica, Josh Brolin als Gurney Halleck en Javier Bardem als Stilgar. Nieuwkomers zijn Austin Butler als Feyd-Rautha Harkonnen, Lea Seydoux als Margot Fenring, Florence Pugh als Princess Irulan en Christopher Walker als Emperor Shaddam IV.

NieuwsFilm

meest populair