Deze topacteur werd uit 'Once Upon a Time in Hollywood' geknipt en hij is niet de enige

Deze topacteur werd uit 'Once Upon a Time in Hollywood' geknipt en hij is niet de enige

Tim Roth zou oorspronkelijk ook te zien zijn in de negende film van Quentin Tarantino.

Heel wat grote sterren zijn te zien in de komische dramafilm Once Upon a Time in Hollywood van regisseur Quentin Tarantino. Van Leonardo DiCaprio en Brad Pitt tot Margot Robbie en Al Pacino, alle grote namen uit Hollywood zijn te zien in de film. Er is nog een andere grote naam die ook in de film zou geweest zijn, maar uiteindelijk eruit geknipt werd.

Die topacteur is Tim Roth, die al samengewerkt heeft met Tarantino in Reservoir Dogs, Pulp Fiction en The Hateful Eight. Hij is een van de acteurs met wie de regisseur het vaakst mee heeft gewerkt. Zo speelde Roth oorspronkelijk ook mee in Once Upon a Time in Hollywood. Hij had al zijn scènes gedraaid en toch werd hij uit de film geknipt.

Hollywood
In Once Upon a Time in Hollywood volgen we acteur Rick Dalton (DiCaprio) die roem en fortuin verwierf door te schitteren in een televisie-western uit de jaren 50, maar nu worstelt hij om werk te vinden in een Hollywood dat hij niet meer herkent. Hij brengt het grootste deel van zijn tijd door met drinken en rondhangen met Cliff Booth (Pitt), zijn beste vriend en oude stuntdubbel.

Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate (Robbie) en vier van haar vrienden door de Charles Mansons sekte. Er zijn heel wat historische verwijzingen in de film en de moorden van de Manson familie is er een van.

Engelse butler
Once Upon a Time in Hollywood is een epische liefdesbrief aan de cinema, vol kleurrijke personages gebaseerd op echte mensen. Roth zou in de film ook de rol spelen van iemand die echt bestond, namelijk Raymond, de Engelse butler van Jay Sebring (Emile Hirsch). Sebring had in het echt ook een butler, Amos Russell, die geïnterviewd werd door de politie tijdens het onderzoek naar de moord op Tate.


Roth is niet de enige acteur die uit de film werd geknipt. Zo was Danny Strong, bekend voor onder andere zijn rollen in Gilmore Girls en Mad Men, oorspronkelijk ook te zien in de film. Hij speelde de rollen van Dean Martin en Paul Barabuta.

Te lang
De reden waarom de scènes met Roth eruit geknipt werden is omdat de film anders veel te lang zou duren. Once Upon a Time in Hollywood duurt al 2 uur en 40 minuten, maar de ruwe versie van de film was bijna vijf uur lang.


Tarantino moest dus de moeilijke beslissing nemen om scènes weg te knippen en daarbij hoorde de scènes van Roth. Ondanks dat zijn scènes uit de uiteindelijke film werden geknipt, kreeg Roth nog steeds erkenning voor zijn acteerprestaties in de film. Omdat ze al verschillende keren hebben samengewerkt en goed met elkaar kunnen omgaan, heeft de regisseur zijn scènes getoond tijdens een privé-voorstelling van de film.

Kijken?
Once Upon a Time in Hollywood, zonder Roth, is voorlopig niet te vinden op de streamingdiensten, maar je kan de film wel kopen of huren via Pathé Thuis of Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair