Twee grote streamingdiensten willen samengaan: einde aan de chaos?

Er zijn in de ogen van de nodige filmfanaten te veel streamingdiensten, dus dit is misschien wel een goede zet.

Er zijn vandaag de dag behoorlijk wat streamingdiensten en er komen er alsmaar meer. Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal nu dat Canal+ verkrijgbaar is in Nederland. Nu lijkt het erop dat twee grote streamingdiensten gaan samenwerken.

De nodige filmfanaten roepen al een tijdje dat dit een goede zet zou zijn. Een abonnement op een enkele streamingdienst is makkelijk te doen, maar wanneer je bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en Amazon Prime wil hebben, moet je elke maand tientallen euro's hiervoor wegleggen.

Samenwerking
Apple en Paramount lijken nu wel in te zijn voor een samenwerking. De twee giganten willen hun krachten gaan bundelen en interessante abonnementen aanbieden tegen een lage prijs. De twee studio's denken dat ze zo op kunnen boksen tegen de streaminggiganten.

In een rapport van The Wall Street Journal staat hoe de gestegen prijzen hebben geleid tot klanten zijn weggegaan bij de twee platforms. Apple en Paramount hopen dat als ze hun twee diensten in een enkel pakket stoppen dat dit interesse zal wekken en voor nieuwe abonnees zal zorgen.

Meer
Al een tijdje lang doen soortgelijke verhalen de ronde. Zo zou het bundelen van diensten een tactiek zijn waar ook Netflix en HBO zich mee bezighouden. Ook Warner zou geïnteresseerd zijn in een vergelijkbare oplossing. Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.NieuwsFilm

meest populair