Supercontroversiële biopic over Donald Trump in de maak en deze Avengers-acteur gaat hem spelen

Supercontroversiële biopic over Donald Trump in de maak en deze Avengers-acteur gaat hem spelen

Regisseur Ali Abbasi, die furore maakte in Cannes met twee films, 'Border' en 'Holy Spider', zou in oktober zijn derde speelfilm opnemen over een jonge Donald Trump.

Over iets minder dan een jaar zijn er weer presidentsverkiezingen in Amerika en onder andere Donald Trump gaat opnieuw proberen om het Witte Huis te betreden. Zijn campagne loopt al een tijdje en nu is er nieuws naar buiten gekomen dat er zelfs een film gemaakt wordt over de Amerikaanse politicus en zakenman. Of hij daar blij mee moet zijn is een ander verhaal..

De Trump-biopic, genaamd The Apprentice, zal namelijk gemaakt worden door de Iraanse topfilmmaker Ali Abbasi. Met zijn eerdere werken die stuk voor stuk op het progressieve Filmfestival van Cannes in première gingen liet hij al zien dat hij zeer politiek geladen films maakt waarin hij zich afzet tegen elke vorm van conservatisme. De kans is dus groot dat dit niet per se een liefdesbrief aan de über-Republikein zal worden.

Plot en cast
Nog niet veel is naar buiten gebracht over het precieze verhaal, maar als we de IMDb-pagina van de film mogen geloven wordt dit 'het verhaal van hoe een jonge Donald Trump in de jaren zeventig en tachtig zijn vastgoedbedrijf in New York begon'.

Drie castleden zijn tot dusver bevestigd: Jeremy Strong als advocaat Roy Cohn, Maria Bakalova als Ivana Trump en Sebastian Stan als de (jonge) Donald Trump. Velen zullen Stan het beste kennen als Bucky Barnes uit de Marvel Cinematic Universe.

Bikkelharde thriller
Vorig jaar wist Abbasi het publiek van Cannes behoorlijk te verrassen en te shockeren met zijn rauwe film Holy Spider gebaseerd op ware gebeurtenissen die zich 2000 en 2001 afspeelden in de Iraanse, heilige stad Mashhad. Voor de opnames van de film moesten Abbasi en zijn cast en crew uitwijken naar Jordanië, want in Iran zelf waren ze absoluut niet welkom om dit zeer omstreden onderwerp opnieuw te vertellen.


Holy Spider is te zien via Pathé Thuis en streamingplatform MUBI. Wanneer The Apprentice uitkomt is op dit moment nog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair