Disney werkt aan derde 'Maleficent'-film met Angelina Jolie

Disney werkt aan derde 'Maleficent'-film met Angelina Jolie

De studio heeft een derde verhaal over de bekende boze fee in de pijnlijn.

Disney gaat een derde film maken over Angelina Jolie's boze fee Maleficent. Dat schrijft The Wall Street Journal in een portret over de actrice.

In 2014 wist Disney een enorme hit te scoren met Maleficent, waarin het sprookje van Aurora (of in het Nederlands 'Doornroosje') werd verteld van het perspectief van de slechte fee.

Bijzonder perspectief
Dat verhaal bleek volgens de film net wat anders in elkaar te zitten dan ons altijd is voorgehouden. Het leverde een interessante, tikkeltje duistere prent op met een heerlijk spelende Jolie in de hoofdrol.

Vier jaar geleden verscheen er een vervolgfilm: Maleficent: Mistress of Evil. Daarin werd meer uit de doeken gedaan over de achtergrond van het iconische Disney-personage.

Potentie
Hoewel dit deel het iets minder deed aan de bioscoopkassa's, ziet Disney dus genoeg geld in een derde deel. Achter de schermen blijkt Maleficent 3 al enige tijd in ontwikkeling te zijn.


Verdere details meldt The Wall Street Journal op dit moment niet. Het is dus nog onduidelijk wanneer Disney de film in de bioscoop hoopt uit te brengen.

NieuwsFilm

meest populair