'Legend of Zelda'-film wordt als een live-action Ghibi-film volgens regisseur

'Legend of Zelda'-film wordt als een live-action Ghibi-film volgens regisseur

Wes Ball gaat proberen iets heel bijzonders te maken van de volgende Nintendo-verfilming.

Vorige maand kwam het niet geheel onverwachte nieuws dat er, na het enorme succes van The Super Mario Bros. Movie, nu een verfilming komt van The Legend of Zelda.

Ditmaal betreft het echter geen animatiefilm van Universal, maar een live-action film die Nintendo samen met Sony Pictures zal maken.

Toptalent betrokken
Beide bedrijven zullen de film financieren en Shigeru Miyamoto en Avi Arad produceren. Regisseur is Wes Ball, die we kennen van films als The Maze Runner en Kingdom of the Planet of the Apes.

Het script wordt momenteel geschreven door Derek Connelly (Kong: Skull Island, Jurassic World).

Live-action Ghibli
Ball sprak onlangs met Entertainment Weekly over de film en gaf aan dat het meer een fantasy-film wordt in de trant van Studio Ghibli dan Tolkien:



"Ik wil er een fantasy-avonturenfilm van maken die niet op Lord of the Rings lijkt, maar zijn eigen ding is. Maar ik heb altijd gezegd dat ik een live-action Miyazaki-film zou willen zien. Het gevoel van wonder in zijn films is iets dat ik ook zou willen laten terugbrengen.a

Het lot van Ball
Het wordt te gek. Mijn hele leven heeft tot dit moment geleid. Ik ben met Zelda opgegroeid en die franchise is erg belangrijk voor mij. We werken er hard aan, maar niet om maar wat te maken. We willen er iets heel speciaals van maken."

Ball werkt momenteel nog aan Planet of the Apes, een film die in mei 2024 verschijnt. Toen hem werd gevraagd of hij daarna meteen aan Zelda gaat werken, zei hij:

"We werken aan het script, maar ik kan nog niet zeggen of het mijn volgende project wordt. Het plan is om na Apes een poosje rust te nemen en dan aan de slag te gaan met Zelda en de fans te geven wat ze willen. Ik denk dat Nintendo maar wat graag deze wereld, die al 40 jaar bestaat, tot leven te brengen."

NieuwsFilm

meest populair