Wat gebeurde er met Frank, de broer van Oppenheimer, na de film?

Wat gebeurde er met Frank, de broer van Oppenheimer, na de film?

Frank Oppenheimer heeft ondanks minder faam toch een even interessant leven geleid als zijn broer.

In de film Oppenheimer komen veel personages voorbij die invloed hebben gehad op Oppenheimer, gespeeld door Cillian Murphy. Misschien zelfs bijna verwarrend veel personages voor ons, die voor het kijken van de film nog maar weinig van Oppenheimers leven afwisten.

Toch is er een personage in de film die misschien wat meer aandacht had mogen krijgen. Het gaat in dit geval over de broer van Oppenheimer, genaamd Frank Oppenheimer, gespeeld door Dylan Arnold. Frank Oppenheimer was een grote steun voor J. Robert Oppenheimer in moeilijke tijden en was zijn beste vriend. Maar wat Frank Oppenheimer helemaal interessant maakt is dat hij J. Robert Oppenheimer ook problemen gaf.

Communist
Wat we voornamelijk van Frank Oppenheimer in de film zien is dat hij verbonden was met het Communisme. Frank en zijn vrouw werden lid van de American Communist Party in de jaren 30. J. Robert Oppenheimer was niet positief te spreken over dat zijn broer lid werd van een communistische partij, maar bleef wel contact houden met zijn broer.

Frank Oppenheimer kreeg wel kritiek te verduren van anderen omdat hij lid was van een communistische partij. Dit zorgde ervoor dat Frank zich bijna tien jaar schuilhield als veehouder op zijn boerderij samen met zijn vrouw.

Terugkeer tot het onderwijs
In 1957 merkte Frank dat de angst en haat naar communisme was vervaagd. Hij greep deze kans om terug te keren als onderwijzer. Als eerst nam hij een baan als leraar op de lokale middelbare school in Colorado. Frank had talent in het overbrengen van zijn kennis en liefde voor natuurkunde. Zo wist zijn klas de eerste prijs te behalen op de provinciale wetenschapsbeurs van Colorado.



Twee jaar later kreeg Frank een baan aangeboden als natuurkunde professor aan de universiteit van Colorado. Hier ontwikkelde hij nieuwe manieren om natuurkunde te leren aan kinderen en tieners. Zo bedacht hij onder andere nieuwe natuurkundeproeven voor leerlingen om uit te voeren.

Grootste prestatie en overlijden
Oppenheimer maakte er zijn levensdoel van om nieuwe manieren te bedenken om kinderen meer te interesseren in natuurkunde. Zijn grootste prestatie kwam toen hij een Exploratorium opende. Dat is een interactief museum waarbij bezoekers al spelend leren over natuurkunde. Dit museum ligt in San Francisco en is nog steeds te bezoeken.



Frank Oppenheimer overleed in 1985 aan het gevolg van longkanker. Zijn nalatenschap is zijn passie voor het interesseren van kinderen voor natuurkunde.

NieuwsFilm

meest populair