Fijnproevers opgelet: de heerlijke Oscar-inzending 'Le Pot-au-Feu' nu te zien

Het verhaal van Eugenie, een gewaardeerde kok, en Dodin, de fijne fijnproever met wie ze de afgelopen twintig jaar heeft samengewerkt.

Hoe zou de Netflix documentaire-serie Chef's Table eruit zien als die zich afspeelde aan het einde van de negentiende eeuw? De gloednieuwe Franse film Le Pot-au-Feu komt daar behoorlijk bij in de buurt. Er was bij de opnames zelfs een 'culinair regisseur' (in de vorm van een chefkok met veertien Michelin-sterren) aanwezig die zich over de inhoud van de kookscènes bekommerde.

Le Pot-au-Feu is het verse werk van de Frans-Vietnamese cineast Tr?n Anh Hùng wat begin dit jaar bijzonder goed onthaald op het Filmfestival van Cannes. Het verhaal van de film is geïnspireerd op het in 1924 gepubliceerde boek 'La vie et la passion de Dodin-Bouffant' van de Zwitserse schrijver Marcel Rouff. De film is een hommage aan de Franse gastronomie.

Synopsis
Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen twintig jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren.

In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Eugenie hecht echter waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen, dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

Klassiek
In de trailer zien we dat dit een door en door Franse film is vol romantiek en prachtige kookkunsten; een dikke vette aanrader voor iedere gastronoom, maar zorg zeker dat je van tevoren wat hebt gegeten.


Le Pot-au-Feu is vanaf 7 december overal in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair