Angstaanjagende horror in 'Baghead' met Freya Allan uit 'The Witcher'

Angstaanjagende horror in 'Baghead' met Freya Allan uit 'The Witcher'

Weer een monster in de kelder, maar deze keer wel met een originele twist.

Regisseur Alberto Corredor wist in 2017 hoge ogen te gooien met zijn korte film, Baghead. Nu, de nodige jaren later, tovert hij deze om in een lange speelfilm. Hier is nu de eerste trailer van opgedoken.

In de film komt een jonge dame Iris (gespeeld door Freya Allen, voornamelijk bekend van The Witcher-serie) erachter dat haar vader (gespeeld door Peter Mullan, o.a. bekend van Westworld) is overleden. De twee hadden niet echt een goede band en hadden maar nauwelijks contact met elkaar.

Erfenis
Toch laat Iris' vervreemde vader haar iets achter, namelijk zijn oude, verwaarloosde bar. Iris komt erachter dat er in de kelder een duister wezen woont, genaamd Baghead. Deze entiteit kan van gedaante wisselen en zich transformeren in een geliefde die je bent verloren.

Ondanks het feit dat het wezen behoorlijk agressief en gewelddadig over kan komen, krijgt Iris een idee. Zij biedt wanhopige en rouwende mensen de mogelijkheid om herenigd te worden met hun geliefden tegenover een betaling.

Trailer
De weduwnaar Neil heeft wel oren voor dit aanbod. Hij legt een flinke smak geld neer om enkele minuten met zijn overleden vrouw in contact te komen, maar hij houdt zich niet aan de tweeminutenregel. Dit zou wel eens vreselijke gevolgen kunnen hebben.



Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Baghead te zien zal zijn. In Duitsland komt de film namelijk later deze maand alweer uit, maar in Turkije pas in juni 2024. Een Nederlandse releasedatum is voorlopig nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair