Blockbuster-vervolgen die teleurstellen: waarom 'Avengers: Age of Ultron' niet al te best was

Blockbuster-vervolgen die teleurstellen: waarom 'Avengers: Age of Ultron' niet al te best was

Alle 'Avengers-titels werden goed onthaald, maar 'Age of Ultron' is een uitzondering op de regel.

Het komt wel vaker voor dat we hoge verwachtingen hebben van een vervolg of sequel maar deze dan (gigantisch) teleurstelt. Als je de naam Avengers hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan het ongelofelijk indrukwekkende laatste tweeluik en maar goed ook. Dit spoelde de nare nasmaak van Avengers: Age of Ultron weg.

Infinity War en Endgame werden onwijs goed onthaald. De originele Avengers bundelden voor een allerlaatste keer hun krachten samen op het tegen de grote schurk Thanos op te nemen. Beide films waren sterk in elkaar gezet en wereldwijd konden miljoenen fans genieten van het spektakelstuk.

Voorganger
De verwachtingen waren enorm hoog maar Marvel leverde twee pareltjes. Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden van een van de eerdere MCU-blockbusters, namelijk Age of Ultron. Marvel had de hele Phase 1 perfect opgebouwd. Zo kregen de meeste superhelden hun eigen film, voordat ze samen kwamen in The Avengers in 2012.

Dit was een groot succes, waardoor iedereen met smart uitkeek naar de nieuwe Avengers-film, Age of Ultron, die weer in 2015 uitkwam. Helaas was dit in de ogen van de nodige fans een teleurstelling.

Schurk
Marvel heeft altijd moeite gehad met een overtuigende schurk neer te zetten. Ondanks het feit dat Loki wel goed werd onthaald in The Avengers, kan niet hetzelfde gezegd worden van Ultron in Age of Ultron.



Niet alleen wordt laatstgenoemde gezien als een van de minst interessante schurken, ook beviel de verhaallijn lang niet iedereen en leek hij weinig impact te hebben op de levens van de helden.

Vergelijking
Hoewel Age of Ultron nog steeds goed scoorde op filmwebsites als Rotten Tomatoes en IMDb en ook aan de box-office wist te overtuigen, komt hij niet in de buurt van de andere Avengers-films.



Screenrant kwam nog niet zo heel lang geleden met een lijst van de beste tot de slechtste Marvel-film, met een lijst van 33 films. Hierin staat Age of Ultron op plek 28. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair