Nederlandse Oscarinzending 'Sweet Dreams' krijgt een Amerikaanse bioscooprelease

De film was eerder al goed voor zes gouden kalveren en diverse andere prijzen.

De Nederlandse dramafilm Sweet Dreams krijgt een Amerikaanse release. De film de ontving al veel lof en prijzen sinds de wereldpremière op het filmfestival van Locarno. Op Rotten Tomatoes heeft de film ook de 100% score na 9 lovende recensies.

Sweet Dreams was eerder al de grote prijswinnaar op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Daar sleepte de film zes gouden kalveren in de wacht, waaronder die voor beste film, beste regie en beste hoofdrol van Renée Soutendijk.

Verhaal
Sweet Dreams speelt zich af in Indonesië in de nadagen van het koloniale tijdperk. Wanneer de eigenaar van de suikerplantage plotseling overlijdt, beginnen tumultueuze gebeurtenissen rondom de erfenis van de grondbezitter.

De eerste speelfilm van regisseuse Ena Sendijarevic, Take Me Somewhere Nice won ook al prijzen op het filmfestival van Rotterdam en Sarajevo. De regisseuse wordt gewaardeerd om haar energieke aanpak en unieke satirische inslag bij Sweet Dreams.

Trailer
Bekijk hieronder de eigenzinnige, droogkomische en mysterieuze trailer:


Sweet Dreams is momenteel alleen nog in de bioscoop in Den Haag te bewonderen. Via de streamingdiensten is de film (nog) niet beschikbaar.

NieuwsFilm

meest populair