Keira Knightley liep bijna een van haar beste rollen mis omdat ze 'te knap' was

Regisseur Joe Wright dacht dat de actrice te aantrekkelijk was maar dit viel uiteindelijk wel mee.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er een artikel langs op FilmTotaal over David Fincher, die weigerde samen te werken met Scarlett Johansson aan The Girl with the Dragon Tattoo. De regisseur vond haar namelijk 'te knap'. Hier had Joe Wright ook last van met Keira Knightley.

Regisseur Wright begon met het maken van series, maar besloot in 2005 zijn eerste film te maken, namelijk Pride and Prejudice. Hij wist hiervoor al meteen de nodige grote namen te strikken, zoals Rosamund Pike, Donald Sutherland en dus Knightley. Toch wilde hij haar oorspronkelijk niet casten.

De reden
In 2005 was Knightley al een grote ster. Dit had ze voornamelijk te danken aan haar rol als Elizabeth Swann in The Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, die in 2003 uitkwam. Niet alleen zet de actrice hierin een sterke prestatie neer, ze is ook beeldschoon in de blockbuster.

Toen Wright kreeg te horen van de studio dat zij graag Knightley wilden casten voor Pride and Prejudice, was hij hier geen fan van. De regisseur was namelijk van mening dat de actrice te aantrekkelijk was voor zijn film.

Toch wel
Met enige tegenzin besloot Wright de actrice wel een auditie te gunnen. Knightley wist hem toen echter meteen te overtuigen. De regisseur liet weten dat haar ietwat 'tomboyish'-look perfect past bij het personage Elizabeth Bennet.Knightley liet zich hier zelf ook enkele jaren geleden nog over uit tijdens de Graham Norton-show. Toen grapte de actrice: "Joe dacht dat ik te knap was voor de rol, maar toen hij mij ontmoette zei hij: 'Oh nee, dat valt eigenlijk wel mee!'"

Succes
Wright en Knightley kenden een groot succes met Pride and Prejudice. De film werd sterk onthaald en de actrice werd zelfs genomineerd voor een Oscar. De eerste samenwerking smaakte dan ook naar meer.In 2007 maakten ze samen Atonment. Ook deze film was een hit. Beide films worden toegerekend tot de beste werken van Wright en Knightley.

NieuwsFilm

meest populair