'Coyote vs. ACME' mogelijk gered door streamingreus ondanks annulering Warner Bros.

Warner Bros. lijkt de film niet te schrappen maar door te verkopen aan een andere studio.

Nog niet zo heel lang geleden kregen we te horen dat Warner Bros. uit het niets alweer een film cancelde die al bijna volledig was afgerond. Het gaat hier om Coyote vs. ACME, die we dus nooit te zien zullen krijgen. Misschien dat Netflix hier alsnog verandering in gaat brengen.

Filmfanaten kunnen zich misschien nog wel de soortgelijke situatie met Batgirl herinneren. Deze serie, eveneens van Warner Bros., werd ook volledig geschrapt, ondanks het feit dat deze bijna al helemaal was afgerond. Meer daarover lees je hier.

De reden
Het verhaal dat de ronde doet is dat het financieel aantrekkelijk was om de serie op de plank te laten liggen. Net zoals met Batgirl, zouden nog eens miljoenen dollar uitgegeven moeten worden aan Coyote vs. ACME aan promotiekosten.

Qua boekhouding en belastingafschrijvingen was deze beslissing in beide gevallen voor Warner Bros voordeliger. Fans waren natuurlijk wel allesbehalve tevreden. Warner Bros. beloofde namelijk dat ze niet weer projecten op een soortgelijke manier zouden annuleren, maar dat is nu dus toch weer het geval.

Redder in nood
Nu lijkt het erop dat we de film misschien alsnog te zien zullen krijgen. Warner Bros. denkt er namelijk over om Coyote vs. ACME te verkopen aan een andere studio of streamingdienst. Netflix en Paramount zouden zelfs al een bod hebben uitgebracht in de hoop de rechten te kunnen bemachtigen.Ook Amazon denkt erover na om de film over te nemen. Apple en Sony hebben echter al laten weten geen interesse te hebben. Misschien dat het prijskaartje van 70 miljoen dollar van Coyote vs. ACME ze enigszins heeft afgeschrikt.

NieuwsFilm

meest populair