Door Disney gedumpte Tom Hardy-film vindt zijn weg toch naar het witte doek

Door Disney gedumpte Tom Hardy-film vindt zijn weg toch naar het witte doek

The Bikeriders met Tom Hardy, Austin Butler en Jodie Comer verschijnt in juni 2024.

Een paar weken geleden werd duidelijk dat Disney niet langer 20th Century Studios' film The Bikeriders uit zou gaan geven en dat zorgde ervoor dat productiemaatschappij New Regency de film aan andere distributeurs moest aanbieden.

Niet veel later werd duidelijk dat Focus Features de wereldwijde distributierechten had aangekocht, samen met Universal Pictures voor de release buiten de States. Het is nu duidelijk geworden dat de film op 21 juni 2024 in de Noord-Amerikaanse bioscopen zal verschijnen.

The Bikeriders
Het drama van regisseur Jeff Nichols, bekend van onder meer Take Shelter (2011), Mud (2012) en Loving (2016), heeft rollen voor een aantal grote namen, namelijk Jodie Comer, Austin Butler, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist en Norman Reedus.

De film speelt zich af in de jaren 60 van vorige eeuw en volgt de opkomst van een fictieve motorclub. Door de ogen van enkele leden zien we hoe de club een meer duister pad inslaat dan de oorspronkelijke gedachte.

Sterk ontvangen
Op Rotten Tomatoes zien we dat de Tomatometer op een prima 85 procent staat na 34 reviews. En dat is toch best goed voor een gedumpte film. De film verscheen eind augustus al tijdens het 50th Telluride Film Festival. Hieronder nogmaals de trailer, en nog even geduld dus.



NieuwsFilm

meest populair