Nieuwe foto uit de nieuwe scifiencefictionfilm van Netflix: 'The Kitchen'

Nieuwe foto uit de nieuwe scifiencefictionfilm van Netflix: 'The Kitchen'

Regisseur Daniel Kaluuya vertelt over zijn inspiratie en waar 'The Kitchen' over gaat.

De Netflix film The Kitchen is in aantocht. Ondertussen zijn er alweer een paar screenshots gelekt van de film. Ook heeft regisseur Daniel Kaluuya wat meer losgelaten over het verhaal van de film en waar hij inspiratie vandaan heeft gehaald.

The Kitchen is het werk van Daniel Kaluuya en Kibwe Tavares. Het begon allemaal met inspiratie. Kaluuya was bij de kapper en een andere man die geknipt werd vertelde over hoe kinderen tot wel 200 pond verdienden door uit winkeletalages te stelen. Nu is het verhaal The Kitchen bijna te zien op streamingdiensten.

Plot
The Kitchen speelt zich af in een dystopische toekomst in London, England. Het verschil tussen de rijke en de arme is groter dan ooit. Alle arbeidershuizen zijn vernietigd en de armen van de stad zijn gedwongen om te wonen in tijdelijke kleine flats aan de rand van de stad. The Kitchen is het laatste paar flatgebouwen van arbeiders die weigeren de stad te verlaten.

Het is in The Kitchen waar we de hoofdpersonages Izi, gespeeld door Kano, en Benji, gespeeld door Jedaiah Bannerman, elkaar ontmoeten. Izi is een twaalfjarige die wanhopig probeert een manier te vinden om te ontsnappen aan zijn woonsituatie. Benji heeft zijn moeder verloren en is op zoek naar familie, mensen die om hem geven. We volgen dit tweetal dat probeert te overleven in een systeem dat zich tegen hen keert.

Daniel Kaluuya
Regisseur Daniel Kaluuya heeft al laten weten dat zijn inspiratie voor The Kitchen van veel verschillende bronnen komt. Ook heeft hij verteld wat The Kitchen anders gaat doen dan de dystopische films die voor hem zijn gekomen.


"Voor inspiratie heb ik gekeken naar films als, 'Do The Right Thing', 'La Haine', ' The Prophet' en 'This Is England'. We wilden voortbouwen op deze geweldige films, maar tegelijkertijd ook onze eigen versie vertellen. In het kort, 'The Kitchen' zal zo groot mogelijk zijn. Veel Engelse films doen aan minimalisme, wij doen aan maximalisme. 'The Kitchen' droomt groot, denkt groot, ziet groot, maar is nog steeds waarheidsgetrouw aan waar we zijn en wie we zijn," aldus Kaluuya.

NieuwsFilm

meest populair