IMDb-ranking explodeert: veelbelovende blockbuster stijgt bijna 1000 plekken in enkele dagen tijd

IMDb-ranking explodeert: veelbelovende blockbuster stijgt bijna 1000 plekken in enkele dagen tijd

Miljoenen filmfanaten kunnen niet wachten op 'Furiosa' en dat valt ook wel te merken.

Het is altijd interessant om te kijken naar de 'most popular movies' lijst op IMDb, om te kijken welke films op dit moment populair zijn. Een blockbuster, die nog moet verschijnen, staat enorm hoog nadat deze maar liefst bijna 1000 plekken steeg.

Het gaat hier om Furiosa van George Miller, de prequel van de grote Mad Max: Fury Road-hit. Deze spectaculaire actiefilm uit 2015, die eigenlijk één lange, spannende achtervolging is, werd extreem goed onthaald.

Groot succes
De film, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Hardy en Charlize Theron, scoort overal dan ook erg sterk. Op IMDb een 8,1 en op Rotten Tomatoes zelfs een 97%. Fans wachten al jarenlang op de nieuwe Furiosa-film, aangezien Fury Road alweer 8 jaar geleden uitkwam.

Recentelijk werden we dan eindelijk getrakteerd op de eerste officiële trailer van Furiosa, waarin Anya Taylor-Joy het stokje overneemt van Theron en te zien zal zijn als een jonge Furiosa. Ook Chris Hemsworth wist een van de hoofdrollen te bemachtigen.

Top 3
Dankzij de eerste trailer staat Furiosa nu in de top 3 'most popular movies' op IMDb. Alleen Napoleon en The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes staan boven de nog uit te komen blockbuster.



Daar blijft het niet bij. Furiosa steeg maar liefst 989 plekken in een razend tempo, iets dat zelden voorkomt. Normaal gesproken stijgen of zakken films enkele plekken, maar bijna 1000 is zo goed als ongekend.

Verhaal
Furiosa vertelt het verhaal over hoe Furiosa, na het einde van de wereld, opgroeide in The Green Place of Many Mothers. Ze wordt meegenomen door een bende bikers geleid door de Warlord Dementus. Dementus verklaart de oorlog aan de koning van de Citadel, Immortan Joe. In de chaos probeert Furiosa een weg naar huis te vinden.



Helaas zullen we wel nog even moeten wachten op de blockbuster. Furiosa zal wereldwijd in première gaan in mei 2024. Op dat moment zal de film ongetwijfeld de nummer 1 plek bemachtigen op de lijst van meest populaire films op IMDb.

NieuwsFilm

meest populair