Deze acteur zei geen woord, zat slecht 1 minuut in 'Star Wars'-film en kreeg daarvoor een fortuin

Deze acteur zei geen woord, zat slecht 1 minuut in 'Star Wars'-film en kreeg daarvoor een fortuin

Mark Hamill keerde terug als Luke Skywalker en kreeg daar een smak geld voor.

In 1977 kwam de eerste Star Wars-film uit. In 1980 en 1983 kwamen de vervolgen uit en zo was de eerste trilogie een feit. Mark Hamill speelde in de originele trilogie de legendarische rol van Luke Skywalker. En in 2015 speelde hij de rol opnieuw.

Nadat in 1999, 2002 en 2005 een prequel-trilogie was uitgebracht, werden er plannen gemaakt voor een sequel-trilogie. Hierin werd de focus gelegd op andere personages dan de eerste twee trilogieën. De eerste film, Star Wars: The Force Awakens, kwam in 2015 uit.

The Force Awakens
Ondanks deze plannen voor de nieuwe personages, keerden ook oude personages terug. Zo speelde Harrison Ford opnieuw de rol van Han Solo en keerde dus ook Hamill terug als Luke Skywalker.

Ford speelde een grote rol in de eerste film van de sequel-trilogie, maar Hamill was maar een minuut in beeld. Hij had tevens geen tekst en dat vond de acteur niet leuk. Hij had gehoopt op een grotere rol, met dialoog.

Waarschuwing
Hamill was van tevoren echter gewaarschuwd door de makers dat de nadruk vooral op de nieuwe personages zou komen te liggen. Wat hem echter niet verteld werd, was dat het slechts om een minuscule rol in één enkele scène zou zijn, zonder dat hij zelfs maar één woord hoefde te spreken.


Ook de fans waren teleurgesteld. De grote ster van de originele trilogie zou meespelen in de nieuwe Star Wars-film, maar dat bleek dus een enorme tegenvaller te zijn.

Salaris
Ondanks het feit dat Hamill maar een minuut in beeld was en geen tekst had, kreeg hij wel goed betaald. Naar verluidt kreeg hij zo'n een miljoen dollar voor deze kleine rol. Voor de originele Star Wars-film, waarin hij een grotere rol had, was zijn salaris aanzienlijk lager: ongeveer 650.000 dollar.


Wat eigenlijk nog raarder is dan het salaris van Hamill, is het salaris van Daisy Ridley, toch een van de grootste sterren van de film. Zij kreeg maar 300.000 dollar voor haar rol, terwijl ze veel meer te zien was dan Hamill.

Streamen
Star Wars: The Force Awakens is te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair