Pareltjes onder de 90 minuten: een ijzersterke thriller met een topcast

Pareltjes onder de 90 minuten: een ijzersterke thriller met een topcast

Meerdere topregisseurs wilden 'Phone Booth' verfilmen, maar Joel Schumacher trok aan het langste strookje.

Begin deze maand kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Before Sunset, een van de sterkst onthaalde romantische films van de afgelopen 20 jaar die nog geen 90 minuten duurt. Ook de onderstaande thriller is geen anderhalf uur lang.

Het gaat hier om Phone Booth van regisseur Joel Schumacher. De regisseur, die in 2020 overleed, heeft heel wat blockbusters gemaakt. Sommigen werden sterk onthaald, zoals de musical The Phantom of the Opera. Anderen, zoals de superheldenfilm Batman & Robin, juist heel wat minder.

Geliefd
Phone Booth behoort echter tot de eerste categorie en werd sterk ontvangen door zowel filmcritici als 'de gewone bioscoopgangers'. De film vertelt het verhaal van de publicist Stu Shepard, die elke dag vanuit dezelfde telefooncel zijn vriendin belt.

Wanneer hij op een dag weer met haar belt en ophangt, gaat de telefoon meteen weer over. Shepard neemt op en komt erachter dat hij wordt bedreigd door een man die zegt hem onder schot te hebben.

Cast
Het grootste deel van de film speelt zich dus af op een enkele locatie, maar hoofdrolspeler Colin Farrell draagt de film en toont hierin aan waarom hij wordt gezien als een groot talent. Ook de rest van de cast mag er zijn.



Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Katie Holmes en Radha Mitchell. Een andere legendarische regisseur had bijna al decennia eerder voor Schumacher deze film gemaakt. Het gaat hier om niemand minder dan Alfred Hitchcock.

Verhaal
Screenwriter Larry Cohen stapte in de jaren zestig op Hitchcock af, met het idee om een film te maken dat zich enkel en alleen afspeelt in een telefooncel. De regisseur was geïntrigeerd door het idee, maar beide mannen zagen niet in hoe ze dit geloofwaardig in beeld zouden kunnen brengen.



Pas ongeveer 30 jaar later kwam Cohen met het idee voor een scherpschutter. In minder dan een maand tijd had hij het script dan ook af, dat vervolgens werd opgepikt en verfilmd door Schumacher. Michael Bay had echter ook interesse in het project.

Interesse in de spannende Phone Booth? Deze is te zien op Videoland en Disney+.

NieuwsFilm

meest populair