Deze acteur wordt al 30 jaar betaald voor een 'Batman'-film waarin hij helemaal niet te zien is

Deze acteur wordt al 30 jaar betaald voor een 'Batman'-film waarin hij helemaal niet te zien is

Marlon Wayans zou Robin spelen in 'Batman Returns', maar uiteindelijk werd zijn personage uit het scenario geknipt.

Batman heeft al heel wat gedaantes gehad en een van de versies van Batman werd gespeeld door Michael Keaton. Na Batman uit 1989 kwam in 1992 het vervolg Batman Returns uit, de tweede en laatste Batman-film die werd geregisseerd door Tim Burton en met Michael Keaton in de titelrol. In deze film zou ook Marlon Wayans gespeeld hebben, maar uiteindelijk werd zijn personage uit het scenario geknipt.

Het scenario van Batman Returns onderging zoveel herzieningen dat het nog weinig overeenkwam met het uiteindelijke product. Op een gegeven moment zou het verhaal zich hebben gericht op Penguin die een schatkaart onder het huis van Bruce Wayne vond. In een ander scenario zou Penguin hebben ontdekt dat het personage van Christopher Walken, Max Schreck, zijn lang verloren broer was.

Robin
In een ander scenario zou Batman samenwerken met Robin, gespeeld door Wayans. Uiteindelijk werd besloten dat Batman Returns te vol zat met personages, waardoor de verschijning van Robin werd uitgesteld tot Batman Forever, waar Chris O'Donnell de rol op zich nam. Wayans kregen we dus nooit te zien als Robin.

De verschijning van Robin uitstellen was geen idee dat vroeg in de productie kwam. Het was zo'n last-minute wijziging dat Robin's kostuum klaar was, sets voor zijn scènes waren gebouwd en actiefiguren voor Batmans sidekick klaar waren voor gebruik.

Overeenkomst
Maar omdat Wayans een contract had getekend voor een tweefilmovereenkomst, kreeg hij nog steeds 100.000 dollar betaald. Bovendien wordt hij nog steeds betaald voor deze twee films. Al 30 jaar ontvangt de ster restbetalingen voor beide films, zelfs al verschijnt hij in geen van beide.


Robin zou een van de eerste rollen geweest zijn voor Wayans, die nog maar 20 jaar oud was toen de film uitkwam. Sindsdien heeft hij wel een mooie acteercarrière opgebouwd. Zo was hij te zien als Shorty Meeks in de twee eerste Scary Movie-films, speelt hij mee in White Chicks en kan je hem dit jaar zien in de sportfilm Air.

Kijken?
Batman Returns, zonder Wayans als Robin, kan je kijken op Netflix of huren op Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair