Epische lengte voor Villeneuve's veelbelovende 'Dune: Part Two'

Epische lengte voor Villeneuve's veelbelovende 'Dune: Part Two'

De regisseur is trots op zijn film en kan niet wachten om deze met de wereld te delen.

Miljoenen filmfanaten kunnen niet wachten op het Dune-vervolg, Dune: Part Two. Vanwege de grote staking in Hollywood werd de blockbuster uitgesteld, maar het wachten wordt wel beloond met een extra lange film.

Denis Villeneuve wist hoge ogen te gooien met het eerste deel, dat natuurlijk een verfilming is van Frank Herberts legendarische gelijknamige boek. Er werd altijd gezegd dat het boek onmogelijk te verfilmen was, maar de regisseur heeft al duidelijk laten merken dat hij het wel aankan.

Vervolg
Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal, waarin te lezen is dat de twee films behoorlijk verschillend zijn. Het vervolg is namelijk de afsluiter van het eerste Dune boek en zal daardoor veel meer actie bevatten.

Villeneuve liet weten dat er echter ook meer dan genoeg aandacht uitgaat naar de personages en deze uitgediept worden: "Ikzelf vind 'Dune: Part Two' veel beter dan 'Dune'. In het tweede deel leeft de wereld echt en personages hebben diepgaande relaties met elkaar. Er zit meer kwaliteit en emotie in".

Lengte
We weten nu ook hoe lang het vervolg zal duren, namelijk maar liefst 166 minuten. Daarmee is het tweede deel 11 minuten langer dan het origineel. Mocht dit inderdaad kloppen, dan is dit ook Villeneuve's langste film.



NieuwsFilm

meest populair