Regisseur van 'Dune' legt uit waarom hij "heel veel blijer" is met 'Dune: Part Two'

'Dune: Part Two' zal veel dieper ingaan op de personages en hun emoties.

Dune uit 2021 was een grote hit. Het is daarom normaal om er vanuit te gaan dat het vervolg, Dune: Part Two, het ook goed zal doen als deze volgend jaar uitkomt. Dat is echter niet de enige reden waarom wij denken dat Dune: Part Two het goed zal doen. Regisseur Denis Villeneuve heeft namelijk al laten weten dat hij denkt dat Dune: Part Two een betere film is dan Dune.

Regisseur Villeneuve heeft al laten weten dat hij denkt dat Dune: Part Two nog beter gaat zijn dan Dune. Dit komt volgens Villeneuve voornamelijk omdat Dune: Part Two de personages tot een nieuwe hoogte brengt.

Dune: Part Two
Dune: Part two zal sowieso verschillen van Dune. Dit tweede deel zal de afsluiter zijn van het eerste Dune-boek, en daarmee zal deel twee meer actiegeoriënteerd zijn. Dat is echter niet het enige wat anders zal zijn aan Dune: Part two. Zo legde regisseur Villeneuve dat verder uit in een persconferentie.

"Ik vind 'Dune: Part Two' veel beter dan 'Dune'. De wereld in Deel twee leeft echt. De personages hebben diepgaande relaties met elkaar. Ik heb geprobeerd voor kwaliteit en emotie te gaan die 'Dune' ontbrak. Ik zeg niet dat de film perfect is, maar ik ben veel blijer met deel twee dan deel een. Ik kan niet wachten tot de fans het kunnen zien," aldus Villeneuve

Plot
Het plot van Dune: Part two is ook al bekend. Dune: Part Two volgt Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet, die samenkomt met Chani en de Fremen terwijl hij wraak neemt op schuldige die zijn familie hebben vernietigd. Als hij moet kiezen tussen de liefde van zijn leven en de toekomst van het universum weten moet hij een verschrikkelijke toekomst tegenhouden die alleen hij kan zien.Dune: Part Two zal in de bioscoop verschijnen op 1 maart 2024.

NieuwsFilm

meest populair