Beste niet Engelstalige films: is dit een van de beste oorlogsfilms aller tijden?

Beste niet Engelstalige films: is dit een van de beste oorlogsfilms aller tijden?

Een van de topfilms van afgelopen jaar is een pareltje dat iedereen moet zien.

[b]Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over niet Engelstalige films die meer aandacht verdienen. Deze keer wordt Im Western nichts Neues in het zonnetje gezet.

Misschien ken je deze film wel onder de Engelse titel, namelijk All Quiet on the Western Front. Deze film kwam vorig jaar op Netflix uit en was een groot succes. Sterker nog, het is een van de succesvolste films van de streaminggigant.

Verhaal
De film vertelt het verhaal van de jonge Paul Baumer, die met zijn vrienden Albert en Muller droomt om te vechten in de oorlog. Samen besluiten ze dan ook vrijwillig in dienst te gaan bij het Duitse leger, maar het is allemaal niet wat het lijkt...

Hun patriottische vurigheid smelt als sneeuw voor de zon, wanneer ze met de wrede werkelijkheid aan het front geconfronteerd worden. Paul komt er ook achter dat hij zijn vooropgezette ideeën omtrent de vijand en het hele conflict moet bijstellen. Hij heeft echter geen andere keuze dan door te blijven vechten tot het bittere einde.

Ontvangst
De film van regisseur Edward Berger, o.a. bekend van de serie Deutschland 83 en de film Jack, werd ijzersterk onthaald. All Quiet on the Western Front scoort op IMDb een hele overtuigende 7,8 en op Rotten Tomatoes zelfs een 90%.



Op FilmTotaal stond de film vorig jaar nog in de top 20 beste films van 2022. Ook bij de Academy viel de blockbuster in de smaak: All Quiet on the Western Front won maar liefst 4 Oscars.

Kijken
All Quiet on the Western Front is dan ook een pareltje, maar het is allesbehalve een opwekkende film. Zelden werden de uitzichtloosheid, zinloosheid en de gruwelijke taferelen die de oorlog met zich meebrengt beter verfilmd.



Interesse in deze fantastische oorlogsfilm? Deze is te bewonderen op Netflix

NieuwsFilm

meest populair