De favoriete zin van Michael Gambon uit de 'Harry Potter'-films geeft veel fans kippenvel

De favoriete zin van Michael Gambon uit de 'Harry Potter'-films geeft veel fans kippenvel

Een enkel woordje was het favoriete moment van de geliefde acteur.

Richard Harris zette een geweldige Perkamentus neer in de eerste twee Harry Potter-films. Toen hij kwam te overlijden, nam Michael Gambon het stokje over. Dit leek een lastige taak, maar de acteur deed het geweldig. Voornamelijk een scène van de acteur is de nodige fans bijgebleven.

Gambon kroop jarenlang in de huid van Professor Albus Dumbledore, een van de krachtigste tovenaars in 'The Wizarding World'. Hij speelt in het verhaal een belangrijke rol als Harry's mentor en is een van de weinige mensen die niet bang is om het tegen Voldemort op te nemen.

Het hiernamaals
Dumbledore wordt om het leven gebracht door Severus Snape, maar dit was enkel en alleen een plannetje van de twee tovenaars, in de hoop Voldemort voor de gek te houden. Zelfs nadat Dumbledore sterft, komt Harry nog met hem in contact in het hiernamaals.

Dit was in de ogen van Gambons zijn favoriete moment in de reeks. De geliefde acteur overleed eind september van dit jaar, maar gelukkig deelde hij wel nog zijn beste herinnering van de franchise: "Mijn favoriete zin is wanneer ik Harry tref op het treinstation als een geest".

Waardevol
Gambon ging verder: "Ik zie hem en zeg dan 'Harry...'. Ik wilde spontaan gaan huilen. Het is mijn favoriete moment". Fans zijn het met de acteur eens en noemen het een van de beste en mooiste scènes in de wereldberoemde franchise. Bekijk de scène hieronder nogmaals terug.



NieuwsFilm

meest populair