James Cameron verhoogde het 'Titanic' spektakel door deze bijzondere ingreep

James Cameron verhoogde het 'Titanic' spektakel door deze bijzondere ingreep

James Cameron koos ervoor om alleen figuranten van een bepaald lengte te casten.

Titanic was in 1997 de duurste film ooit gemaakt. De film had een budget van $200 miljoen. In een recent interview onthulde regisseur James Cameron (Avatar) op welke bijzondere manier ze kosten bespaarden voor de film.

Onlangs blikte de succesregisseur terug op de productie van zijn megaproject. De dramafilm vereiste grote sets met complexte techniek en veel middelen. Er wordt beweerd dat de film meer dan $1 miljoen kostte per minuut schermtijd.

Bijzondere ingreep
Vooral de grootte van de sets waren een uitdaging voor de regisseur. Daarom werd een set volledig geschrapt en twee andere sets samengevoegd: de set voor de scènes voor de ijsberg en die voor de scène waarbij het schip kantelt. Hiermee bespaarden ze al $750.000.

Maar een van de meest ongebruikelijke en opmerkelijke kostenbesparingen deed Cameron met de figuranten. Om de immense schaal van de sets te behouden, koos hij ervoor alleen korte figuranten te casten.

Maximale lengte
Zo zei Cameron over de eisen tijdens de casting: "We castten alleen korte figuranten, waardoor onze set groter leek. Iedereen boven de 1.72m hebben we niet gecast."


Toen de film uitkwam werd het de succesvolste film aller tijden en werden alle gemaakte kosten ruimschoots terugverdiend. De film heeft een geschatte winst van $2.257 miljard en dat is mede te danken aan de besparingen van het productieteam. Titanic is te bekijken via Disney +.

NieuwsFilm

meest populair