Quentin Tarantino raadt je dit spektakelstuk aan: "een van mijn favoriete films"

Quentin Tarantino raadt je dit spektakelstuk aan: "een van mijn favoriete films"

De wereldberoemde regisseur keek 'Fury Road' in een enkel weekend drie keer.

Er komen de laatste paar weken wel vaker artikelen langs over beroemde regisseurs die hun 'te kijken'-tips met ons delen. Nu is de geliefde Quentin Tarantino aan de beurt.

De filmmaker heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan de iconische Reservoir Dogs en Pulp Fiction, maar ook recentere toppers als Django Unchained en Once Upon a Time in Hollywood.

Films
Tarantino heeft een enorme filmkennis en geniet dan ook zelf gigantisch van het kijken van films en series. De regisseur, die zegt nog maar één enkele film te maken, breng zijn vrije tijd dan ook maar wat graag door in de bioscoop of thuis op de bank voor de televisie.

Van een 2015 topper geniet hij nog steeds: Mad Max: Fury Road. Volgens Tarantino was dit zelfs de beste film van dat jaar. Toen de regisseur deze blockbuster dan ook voor de eerste keer zag, wilde hij hem meteen opnieuw zien.

Reactie
Zo zei Tarantino al eerder: "Fury Road is voor mij de beste film van 2015. Toen ik een 35mm kopie van de film wist te bemachtigen, ben ik die meteen thuis gaan kijken. Het hele weekend stond in het objectief van 'Fury Road', die ik meteen drie keer achter elkaar keer".



"In het begin dacht ik: 'Wacht even, een 'Mad Max' film zonder Mel Gibson? Waardeloos, laat maar zitten!' Ik begreep niet hoe ze Mel niet konden casten maar wel Tom Hardy. Toen ik de film zag dacht ik: 'Oké, ik zat ernaast, dit is fantastisch'. En ik moet ook toegeven, Tom deed het prima".

Geliefd
Niet alleen Tarantino kon van de film genieten. De keiharde actiefilm van George Miller werd extreem goed onthaald, zowel door de filmcritici als door 'de gewone bioscoopgangers'. Ook was het een gigantisch box-office succes.



Begrijpelijk dus, dat miljoenen filmfanaten niet kunnen wachten op de prequel Furiosa. Deze moet nog verschijnen maar is nu al razend populair op IMDb. Als deze in de buurt komt van Mad Max: Fury Road dan zit het wel goed.

Interesse in Mad Max: Fury Road? Deze is te vinden op HBO Max, Amazon Prime en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair