De 3 meest indrukwekkende actiefilms die je in 2024 direct moet gaan kijken

De 3 meest indrukwekkende actiefilms die je in 2024 direct moet gaan kijken

Het nieuwe jaar is in aantocht: dit zijn de actiefilms die je in de gaten moet houden.

Nu het einde van 2023 nadert, kijken we komende periode terug op een mooi filmjaar. We leggen ook alvast de focus op de meest opvallende films die in 2024 in de bioscoop te zien zijn.

Vandaag kijken we naar de actiefilms van 2024. In 2023 had dit genre veel hoogtepunten met films als John Wick: Chapter 4 en Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One. In 2024 zijn er ook weer een hoop potentiële actietoppers om naar uit te kijken.

Furiosa
Het is alweer bijna tien jaar geleden sinds George Miller zijn meesterwerk Mad Max: Fury Road uitbracht. De belofte van een prequel over Furiosa, het personage gespeeld door Charlize Theron, werd snel gemaakt, maar liet jaren op zich wachten. In mei is het dan eindelijk zover: Anya Taylor-Joy neemt de rol van Furiosa op zich in de langverwachte prequel. Thor-acteur Chris Hemsworth is ook van de partij als de vijandige Warlord Dementus.



Gladiator 2
De laatste tijd zien we steeds meer vervolgen op films die decennia geleden al zijn uitgekomen, en hoe ze het origineel soms overstijgen. Ridley Scott komt volgend jaar met een vervolg op zijn klassieker Gladiator. Paul Mescal neemt de rol van een volwassen Lucius op zich. Nieuwe castleden zijn o.a. Denzel Washington, Pedro Pascal en Joseph Quinn. De film zal eind komend jaar te zien zijn in de bioscoop.



Havoc
Havoc is een film waar je waarschijnlijk weinig tot niks van hebt gehoord, en dat is ook hartstikke logisch. Dit is de nieuwe film van Gareth Edwards, de regisseur van de The Raid-films, voor Netflix. De opnames zijn in 2021 afgerond en de film zou oorspronkelijk in 2023 uitkomen, maar dat kwam er niet van. Nu lijkt het erop dat deze keiharde film met Tom Hardy in de hoofdrol komend jaar eindelijk verschijnt op het streamingplatform.



Andere merkwaardige actiefilms die in 2024 verschijnen, zijn onder andere: Ballerina, The Fall Guy, The Beekeeper en Argylle.

NieuwsFilm

meest populair