Heeft Netflix nog een hit te pakken met tweede grote Netflix Original in december?

Heeft Netflix nog een hit te pakken met tweede grote Netflix Original in december?

'Chicken Run: Dawn of the Nugget' komt meer dan 2 decennia later uit dan het origineel.

We hebben er een hele lange tijd op moeten wachten, maar vanaf morgen kunnen we dan eindelijk genieten van de nieuwe Chicken Run-film, genaamd Dawn of the Nugget. Hoe wordt het vervolg eigenlijk onthaald?

In 2000 kwam de eerste Chicken Run-film uit van Aardman. Deze geliefde animatiestudio werd in 1972 opgericht en is verantwoordelijk voor andere toppers als Wallace & Gromit en Shaun the Sheep. Chicken Run: Dawn of the Nugget lijkt ook weer een schot in de roos te zijn.

Ontvangst
Netflix sluit het jaar in stijl af. De originals van deze maand, May December, Leave the World Behind en Maestro werden allen goed onthaald. Als we het Rotten Tomatoes cijfer van Dawn of the Nugget mogen geloven, past deze ook thuis in dat rijtje.

De animatiefilm krijgt van filmcritici een hele nette 81%. De 'gewone kijkers', oftewel de audience score, ligt nog hoger met zijn 91%. Kortom, het lijkt het wachten waard te zijn. We kunnen er beter maar van genieten, want misschien is het wel een van de laatste Aardman-films...

Verhaal
Het verhaal gaat weer over Ginger, die van Tweedy's boerderij heeft weten te ontsnappen. Ze heeft eindelijk een perfect toevluchtsoord gevonden voor haar en de hele kudde: een vredig eiland, ver weg van de gevaren van de mensenwereld.



Samen met haar metgezel Rocky krijgen ze een meisje genaamd Molly, waarmee haar geluk compleet lijkt. Maar terug op het vasteland staat het hele kippenras voor een nieuwe en vreselijke dreiging. Voor Ginger en haar team betekent dit dat ze, ondanks dat hun gewonnen vrijheid op het spel staat, deze keer juist moeten inbreken.

NieuwsFilm

meest populair