Veel Stephen King-films zijn geweldig, maar deze grote King-verfilming uit 2017 bleek een draak van een film

Veel Stephen King-films zijn geweldig, maar deze grote King-verfilming uit 2017 bleek een draak van een film

The Dark Tower is een fantastisch boek, maar de film was niet al te best.

Stephen King is een van de bekendste schrijvers van de wereld. Hij schreef meerdere boeken die vervolgens succesvol zijn verfilmd. Denk bijvoorbeeld aan The Shining, The Shawshank Redemption en The Green Mile. Niet elke verfilming van een van zijn boeken is echter een hit.

De meeste verhalen van King zijn horror, thriller of sciencefiction. Ze zijn spannend en zorgen ervoor dat je helemaal in het verhaal zit. Dit overbrengen op beeld door het maken van een film is nog niet zo makkelijk.

The Dark Tower
The Dark Tower is een achtdelige boekenserie geschreven door King. Het eerste boek kwam uit in 1982 en het achtste en laatste boek in 2012. Het gaat over een scherpschutter die op zoek moet naar een donkere toren.

In 2017 kwam uiteindelijk de film The Dark Tower uit. In tegenstelling tot de boeken was deze film geen groot succes.

Ontvangst
Ondanks een veelbelovende cast, met onder anderen Matthew McConaughey en Idris Elba, was de ontvangst van de film beroerd. Zowel critici als het publiek waren hard voor de film.


Zo scoort de film op IMDb een magere 5,6/10, uit een totaal van meer dan 140.000 stemmen. Op Rotten Tomatoes scoort de film misschien wel nog slechter, met slechts 15%. Met een budget van ongeveer 66 miljoen dollar werd 113 miljoen dollar opgehaald, wat ook niet fantastisch is.

Sequel
Voordat de film uitkwam, en dus met de grond gelijk werd gemaakt, was er sprake van een vervolg. Ook was er de hoop een televisieserie te maken. Maar na de slechte ontvangst van de film zijn die plannen voorlopig even stopgezet.


Toch is er nog genoeg te verfilmen. In totaal zijn er acht boeken geschreven, dus aan materiaal geen gebrek. De vraag is of er een studio is die zich wil wagen aan een vervolg nadat de eerste film flink tegenviel.

Streamen
Ondanks de mindere geluiden over deze film er toch benieuwd naar? The Dark Tower is voor drie euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair