The Dark Tower (2017)

In a world of superheroes, there is only one gunslinger.

De eerste verfilming van Stephen Kings magnum opus pakt uit als een vergetelijk tussendoortje.
play

4,6 details

  • 95 Min
  • Fantasy
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Western
  • Avontuur
  • Actie
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

De laatste Scherpschutter, Roland Deschain, is in een eeuwige strijd verwikkeld met Walter O’Dim - ook bekend als de Man in Black, vastbesloten hem ervan te weerhouden de Donkere Toren om te werpen, die het universum bij elkaar houdt. Met het lot van de werelden op het spel, botsen goed en kwaad in een ultieme strijd en kan alleen Roland de Toren verdedigen tegen de Man in Black.

Alt titel
De Donkere Toren
Regie
Nikolaj Arcel
Cast
Matthew McConaughey, Idris Elba, Jackie Earle Haley, Dennis Haysbert, Abbey Lee, Katheryn Winnick, Fran Kranz, José Zúñiga, Tom Taylor, Claudia Kim, Nicholas Hamilton, Karl Thaning, Michael Barbieri, Nicholas Pauling, Kenneth Fok, Alex McGregor, Inge Beckmann, Eva Kaminsky, Victoria Nowak, Ella Gabriel, Sara Cicilian, Paul Riley Fox, Ben Gavin.
Release
27.07.2017
Release NL
24.08.2017
Release DVD
22.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Nikolaj Arcel | Cast: Tom Taylor (Jake), Idris Elba (Roland), Matthew McConaughey (Walter), Claudia Kim (Arra), Jackie Earle Haley (Sayre), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2017

Misschien wel de voornaamste reden dat de boeken van Stephen King zo graag door Hollywood worden verfilmd, is hun toegankelijkheid. Anders dan veel van zijn collega's werkt King doorgaans niet vanuit een reeks, maar schrijft hij op zichzelf staande verhalen die geen voorkennis vereisen. Het grote voordeel daarvan is dat wanneer een verfilming niet aanslaat er altijd wel een volgend boek klaarligt waarmee het mogelijk wel lukt. Daardoor is dit oeuvre voor Hollywood een stuk interessanter dan dat van pakweg Jean M. Auel of Christopher Paolini. Van die schrijvers werd het eerste deel uit hun succesvolle boekenreeks verfilmd, maar omdat de films flopten liet Hollywood ze vervolgens links liggen. Beide hebben immers een oeuvre dat enkel uit die ene reeks bestaat en daar bleek in filmvorm niets aan te verdienen. King heeft meer te bieden.

In zijn uitgebreide oeuvre bevindt zich echter één langlopende reeks: het magnum opus The Dark Tower. Aangezien Hollywood steeds meer inzet op franchises, ligt het voor de hand te proberen uit deze achtdelige boekenreeks een net zo lange filmreeks te persen. Bij het opzetten daarvan valt vaak moeilijk in te schatten in hoeverre de populariteit van de boeken zich zal vertalen naar bioscoopsucces. Daarom is het raadzaam de eerste film niet gelijk van een enorm budget te voorzien. De bescheiden zestig miljoen dollar waarvoor The Dark Tower is gemaakt, zal waarschijnlijk wel worden terugverdiend, maar vooralsnog lijkt het erop dat het bij één film zal blijven en er enkel een vervolg komt in de vorm van een televisieserie. Misschien had men daar vanaf het begin op moeten inzetten, want deze beoogde franchisestarter oogt meer als een enigszins uit de kluiten gewassen pilotaflevering dan als een volwaardige film.

alle artikelen (72)

The Dark Tower Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Dark Tower

acties