Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Fury (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Ayer | Cast: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Scott Eastwood, e.a. | Te zien op: Netflix
1945, richting het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wardaddy, een meedogenloze Amerikaanse sergeant, heeft de opdracht om met vier soldaten met een tank op missie te gaan achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen de militairen het hart van nazi-Duitsland te treffen. Deze missie is levensgevaarlijk, maar Wardaddy en zijn mannen weten van geen opgeven.



Saving Private Ryan (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks, Tom Sizemore, Edward Burns, e.a. | Te zien op: Netflix / SkyShowtime
Wanneer drie van de vier zoons van het gezin Ryan zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog, moet kapitein Miller een speciale missie op touw zetten om de vierde zoon naar huis te brengen. Deze blijkt echter vermist te zijn geraakt op het Franse platteland. Miller zet alles op alles hem op te sporen in een door Duitsers bezet gebied.



Casablanca (1942)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Curtiz | Cast: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, e.a. | Te zien op: iTunes / Pathé Thuis
Rick Blaine, een verbannen Amerikaan, runt tijdens de Tweede Wereldoorlog een bar in het door de nazi's bezette Casablanca. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld wanneer zijn oude vlam Lisa weer opduikt en hem om hulp vraagt om te kunnen ontsnappen aan de nazi's. Het probleem is alleen dat Lisa nu samen is met een verzetsstrijder die niet mag ontsnappen.



NieuwsFilm

meest populair