'Home Alone'-ster wordt knettergek van dezelfde vraag: "ik wil dat ze ophouden"

'Home Alone'-ster wordt knettergek van dezelfde vraag: "ik wil dat ze ophouden"

Acteur Daniel Stern die inbreker Marv speelt wilt één vraag nooit meer horen.

Het is bijna kerst, en dat betekent dat er waarschijnlijk een tv-zender is die dit jaar weer Home Alone en Home Alone 2: Lost in New York gaat uitzenden. De films zijn een kersttraditie te noemen, vooral vaak voor de jonge kinderen onder ons.

Ondanks dat we bij Home Alone snel denken aan Macaulay Culkin, zijn er nog twee beroemdheden die in de film spelen. Het gaat in dit geval over Joe Pesci en Daniel Stern die de inbrekers spelen. En schijnbaar wordt Stern, die inbreker Marv speelt in de film, nog altijd gevraagd naar zijn tijd in Home Alone. En er is een vraag die hij altijd krijgt gesteld, die hij liever nooit meer hoort.

De baksteen
Inbreker Marv krijgt tijdens Home Alone en Home Alone 2: Lost in New York aardig wat fysieke trauma's te verduren. Hij valt van trappen, krijgt glas in zijn voet, stapt op een spijker en ja, hij krijgt een baksteen tegen zijn hoofd gegooid. Daniel Stern heeft daar zelf het volgende over te zeggen.

"Vragen die mij vaak worden gesteld zijn: Was dat een echte vogelspin op je gezicht? Deed het pijn toen je gezicht werd geraakt met de strijkbout? Deed het pijn toen je met je blote voeten op de kerstversiering stapte? Maar de vraag die ik het meest te horen krijg is, deed het pijn toen je voorhoofd werd geraakt met de baksteen? Dan zeg ik altijd, je weet dat het nep is toch, dat was geen echte baksteen. En mensen reageren dan altijd met een ietwat teleurgestelde, oh."

Nep
Ondanks dat de bakstenen nep waren was de vogelspin wel echt. Toch is ook bij het opnemen van die scène wat filmmagie gebruikt. Toen de vogelspin op zijn gezicht werd gezet in de film schreeuwde Marv het uit van angst. Tijdens de opname echter opende Stern enkel zijn mond zonder te schreeuwen. De angst was dat echt schreeuwen de spin bang zou maken en dan Stern zou bijten. De schreeuw is achteraf toegevoegd in de editing ruimte.Stern heeft er een soort van zijn missie van gemaakt om kinderen te leren dat films nep zijn. "Ik was er verbaasd over dat zoveel mensen dachten dat de vallen in 'Home Alone' echt waren. Ik begon mij er zorgen over te maken welk effect dat zou hebben op kinderen. Het is goed om kinderen te leren wat het verschil is tussen echt en nep, maar volwassenen zouden dat al moeten weten. Dus om het kort te houden: vraag mij niet of het pijn deed toen ik werd geraakt met de baksteen! Je zou beter moeten weten. Ik wil dat ze ophouden."

NieuwsFilm

meest populair